Annons

Annons

Truppen till lag-EM i friidrott är klar

LAG EM Sajt

FOTO: DECA TEXT&BILD /FILIP LÖÖV

På onsdagsförmiddagen hölls en digital pressträff där förbundskapten Kajsa Bergqvist presenterade den trupp som åker till Polen över midsommarhelgen för att tävla i lag-EM.

Förbundskapten Kajsa Bergqvist har en stjärntät trupp med sig till lag-EM i friidrott i Polen den 23–25 juni. Att kunna presentera aktiva som Daniel Ståhl i högform, Axelina Johansson som nyligen slagit svenskt rekord i kula och längdstjärnan Thobias Montler är ingen otrevlig uppgift.

– Vi ska komma topp 12 med den trupp vi har. Gärna ännu bättre, säger Kajsa Bergqvist.

Sverige tävlar i högsta divisionen i lag-EM och för att få vara kvar i den divisionen är topp 12 ett krav. De andra länderna i högsta divisionen är Polen, Storbritannien, Tyskland, Spanien, Portugal, Frankrike, Tjeckien, Nederländerna, Schweiz, Turkiet, Finland, Grekland, Belgien och Norge.

Lag-EM kommer att sändas på SVT med start klockan 16.05 fredag den 23 juni.

***

Mer information om mästerskapet, inklusive tidsschema, hittar ni här.

Hela den svenska truppen hittar ni här.

Relaterade nyheter

Kajsa Bergqvist24
Nu börjar inomhus-VM: ”Ett taggat gäng”

Glasgow vibrerar av friidrottsyra – på förmiddagen fredagen den 1 mars drar inomhus-VM igång. Och först ut bland svenskarna är mångkamparen Bianca Salming: "Hon kan vara med och fajtas", säger Kajsa Bergqvist.

LÄS MER
Khaddi Sagnia 1
Friidrotts-VM 2027 till Peking

Under onsdagen kom beskedet från World Athletics att VM 2027 kommer att gå i Kinas huvudstad Peking. Precis som på VM 2015 kommer tävlingarna att avgöras i "Fågelboet" som invigdes i samband med OS 2008.

LÄS MER