Annons

Truppen till Nordiska mästerskapen – ”Förväntar mig kanonresultat”

Henrik Larsson Nm 2023 Henrik Larsson vann både 100 och 200 m på fjolårets NM i Köpenhamn. Nu planerar han att försvara sin titel på 200 m.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Till helgen avgörs Nordiska mästerskapen i Malmö och den svenska truppen rymmer såväl etablerade stjärnor som lovande framtidsnamn. "Det blir spännande tävlingar där många jagar viktiga rankingpoäng och en plats till EM", säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

Annons

Henrik Larsson, Simon Pettersson, Maja Åskag, Moa Granat, Maja Nilsson, Julia Henriksson, Tilde Johansson, Max Hrelja, Grete Ahlberg, Vanessa Kamga, Sara Lennman, Jonathan Grahn, Ragnar Carlsson … där är några av de svenska landslagsstjärnorna som till helgen ska kämpa för att bli nordiska mästare i friidrott. Och för många aktiva står mer på spel.

- Det är näst sista helgen att kvala till EM så det här är lite av sista-chansen. Det är många som vill väldigt mycket i Malmö, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

Vädermässigt ser förutsättningarna ut att kunna bli helt perfekta.

 - Prognosen visar 23 grader och sol. Toppförhållanden, plus att NM i år ligger tidsmässigt nära ett internationellt mästerskap. Jag förväntar mig ett antal kanonresultat, säger Kajsa.

Den 26 maj är sista dagen att kvala in till EM som arrangeras i Rom 7-12 juni.

Annons

Här hittas den svenska truppen till NM

Här hittas mästerskapets hemsida

Här på friidrottsstatistik.se hittas resultaten från fjolårets NM

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Sara Lennman 2884
Personligt rekord igen av Lennman: "Riktigt nöjd"

Så sent som i måndags satte Sara Lennman personligt rekord i kula med 18.25. På Nordiska mästerskapen i Malmö förbättrade hon perset med ytterligare 14 centimeter. Under söndagen fick vi även se Maja Nilsson höja sitt svenska årsbästa i höjd till 1.9…

LÄS MER
Henrik Larsson 2859
Blågul trio under 21 sekunder

Det fina vädret höll i sig under den andra dagen av Nordiska mästerskapen i Malmö. Vinden hade mojnat vilket de manliga 200-meterslöparna utnyttjade till fullo. Henrik Larsson vann på fina 20.49 och fick med ytterligare två svenskar under 21 sekunder…

LÄS MER