Annons

Annons

Truppen till Ungdomsfinnkampen presenterad

Ayla Hallberg Hossain 8DS 2943 Ayla Hallberg Hossain ska springa 200 meter på Ungdomsfinnkampen.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Nu är det klart vilka ungdomar som ska försvara de svenska färgerna på Ungdomsfinnkampen 2–3 september på Stockholms stadion. Här finns hela truppen presenterad.

Den 2–3 september är det åter dags för Stockholms Stadion att stå värd för Finnkampen. På eftermiddagarna kommer det att vara de svenska seniorerna som ställs mot de finska, men förmiddagarna är helt vigda åt den minst lika spännande Ungdomsfinnkampen. 

I varje gren ställs två ungdomar (F17/P17) från Sverige mot två finska ungdomar för att samla så mycket poäng som möjligt och ta hem den totala kampen. Förra året vann det svenska laget både flick- och pojkkampen och frågan är om de ska kunna försvara segrarna i år. 

– Snart är det äntligen dags igen! Finnkampen är den definitivt roligaste tävlingen på hela året. Varför den är så rolig? Finnkampen är en tävling där laget är extra viktigt, gemenskapen är stark och alla aktivas poäng är exakt lika viktiga, säger landslagsledare Lisa Hannula Virving.

Nu är truppen till Ungdomsfinnkampen uttagen och du hittar hela truppen här.

Här hittar du tidsprogrammet för Ungdomsfinnkampen. Du som ska gå på Finnkampen kan komma in och se Ungdomsfinnkampen på samma biljett. 

Relaterade nyheter