Truppen till VM 100 km komplett

Till VM 100 km som avgörs i Berlin 27 augusti skickar Sverige en trupp på sju löpare, tre herrar och fyra damer.

Fyra löpare var sedan tidigare uttagna till mästerskapet och när kvalperioden idag löpte ut kompletterades truppen med ytterligare tre löpare. Hela truppen presenteras här:

Sex landslagsdebutanter i truppen

De flesta uttagna är landslagsdebutanter med ett undantag, Elov Olsson från Ockelbo SK har tidigare varit både 10:a och 11:a på VM 100 km och får på förhand ses som det största svenska hoppet. Ockelbolöparen tog även hem SM-guldet i våras före Linus Wirén där Nikita Steiner segrade i damernas lopp.

Mästerskapet avgörs på en varvbana som mäter 7,5 km och är belägen i nordöstra Berlin. Läs mer om mästerskapet på arrangörens hemsida.

/Filip Lööv

24H (1)
Tung VM-tävling för svenskarna på 24h

VM i ultralöpning, 24h, har avgjorts i Taipei men det blev ingen svensk framgång. Ingen av de svenska löparna tog sig in på en placering bättre än 48:a och två svenskar bröt loppet.