Annons

Annons

Tufft fall för rekordjagande Almgren – "Det suger så hårt!"

Almgren Fall Oturen grinade Andreas Almgren i ansiktet på 5000-metersloppet i Florens.

FOTO: BILD FRÅN SVT:S SÄNDNING.

Andreas Almgren var på god väg mot ett nytt svenskt rekord på 5000 meter, men i slutet av näst sista kurvan föll han illa och loppet slutade i moll. "Jag tror att jag fick någon som trampade på mig", säger Andreas som befarar att han stukat högerfoten.

Inför 5000-metersloppet på Diamond League-galan i Florens har Andreas Almgren varit full av tillförsikt och självförtroende. Utomhusdebuten i Doha resulterade i ett nytt svenskt rekord, 7:37.05 på 3000 meter, träningen har flutit på oerhört bra och i Florens under fredagskvällen var Turebergslöparen på väg mot en putsning av sitt svenska rekord på 5000 meter och en tid under 13 minuter.

Efter en fin resa intill sargen och placerad i mitten av fältet passerades klockringningen på cirka 11.59 och Andreas kände sig stark. Men efter ytterligare cirka 80 meter var olyckan framme.

- Jag tror att jag fick någon som trampade på mig och som du ser är det ganska rejält upprivet här. Och sedan när jag snubblade till så tror jag att jag klev på sargen och stukade till så jag har rätt ont i högerfoten nu. Sån jävla skit! säger Andreas till SVT, och fortsätter:

- Jag kände att jag hade så mycket krafter kvar där på sista varvet. Så ser jag att alla rullar in där på under 13, och så har man gjort nästan hela loppet och känner sig fräsch ... det suger så hårt!

- Jag skulle väl ha gjort ett svenskt rekord. Jag känner mig ju fräsch nu liksom ... Jag har inte haft något problem på hela året, alla träningspass har gått bra, jag har gjort mycket bättre tider på träning än jag gjort någonsin tidigare och så får man chansen här, och så händer det här.

Loppet vanns till slut av spanjoren Mohamed Katir på 12:52.09.

På galan fanns ytterligare en svensk friidrottare i form av Khaddi Sagnia, som inledde säsongen med 6.61 i Aten den 24 maj. Men detta var tyvärr inte Ullevihopparens kväll. Efter två övertramp kom 6.32 i tredje omgången, ett resultat som inte räckte till för att få göra fler hopp i tävlingen.

HÄR hittas alla resultat från galan.

HÄR kan du se SVT:s sändning i efterhand.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER