Annons

Annons

Uttagningen till U23-EM i Finland är klar

Karl Wallgren23 Karl Wållgren får representera Sverige vid U23-EM.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Mellan den 13 och 16 juli arrangeras U23-EM och den svenska truppen som får åka till finska Esbo är nu presenterad.

Den 13 juli drar U23-EM i gång i finska Esbo som ligger strax utanför Helsingfors, och självklart skickar vi över en trupp som ska representera Sverige. Aktiva från över 40 länder kommer att stråla samman och göra upp om medaljerna på Leppävaara Stadium.

– EM i Finland känns både tryggt och lyxigt. Bra arrangör och förhoppningsvis inga konstigheter med mat och miljö. Det är möjligen myggen, skrattar Karin Olsson Westergren som är landslagsledare.

Hon säger att det finns flera medaljchanser, bland annat i längdhoppet och korta häcken.

– Maja Maunsbach är ett intressant namn som haft en fantastisk vår borta i USA. Det gäller även Emilia Sjöstrand som gjort stora framsteg och dubblerar i tresteg och längd. Tittar vi till längdhoppet så har vi verkligen en stark trio med Emilia tillsammans med Maja Åskag och Tilde Johansson. Där kan det bli en riktigt spännande final, säger Karin Olsson Westergren.

Maja Åskag ska dubblera och köra både längd och tresteg i Esbo, ett mästerskap som blir hennes sista juniormästerskap. Och hon hoppas att hon ska kunna vara med i toppstriden.

– Det känns som att jag nyss körde mitt första juniormästerskap! Det är lite sorgligt att den tiden snart är över, men vi är ett stort och bra gäng så det kommer att bli svinkul. För två år sedan skrällde jag ju lite med två guld, det blir svårt att göra en repris på det, men jag känner att jag kan vara med och fightas om medaljerna, säger hon.

Karin Olsson Westergren tror att det finns fler chanser till medaljer. Hon nämner killarnas långa stafett och systrarna Nielsen som är starka, men vill framför allt lyfta fram truppen i sin helhet.

– Det är vår sista mästerskapsresa tillsammans som team och vi har genom åren haft en otrolig samma hållning. Oavsett hur var och en lyckas i sina individuella prestationer så ska alla åka hem och känna att resan varit givande.

Hela den svenska truppen hittar du här.

Mästerskapet håller på i fyra dagar och avslutas på söndagen den 16 juli. Du hittar hela tidsschemat här.

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER
Emilia Sjöstrand (1)
Emilia Sjöstrand fjärde svenskan över 14 meter

I Albuquerque, New Mexico blev Hellas Emilia Sjöstrand den fjärde svenskan, ute och inne, att hoppa över 14 meter i tresteg. Emilias segerresultat i tävlingen mätte 14.09 och hon är nu bara tre centimeter ifrån Camilla Johanssons 24 år gamla inomhusr…

LÄS MER