Annons

Annons

Välbesökt Stockholm Indoor invigde årets FGP-säsong

Sara Lennman 6910 Sara Lennman tangerade sitt pers i Sätra.

FOTO: DECA TEXT&BILD

En fullsatt Sätra Friidrottshall utgjorde en fin inramning för årets första Folksam Grand Prix. Tävlingsseriens enda inomhustävling Stockholm Indoor bjöd på fina resultat från bland andra Sara Lennman i kula: ”Jag känner mig på G”, sa hon efter tävlingen.

Kvinnornas kultävling var gästad av starka namn. Förutom våra egna Fanny Roos från Malmö AI och Spårvägens Sara Lennman fanns bland andra nederländskan Jessica Schilder och amerikanskan Chase Jackson med i startlistan. Jessica Schilder satte nivån direkt i sin första stöt som mätte 18.93, ett resultat som Chase Jackson bräckte i den fjärde omgången när hon stötte 18.99.

Sara Lennman tangerade sitt personliga rekord 18.09 i den fjärde omgången och slutade på en fjärdeplats i tävlingen.

– Det kändes himla spännande idag! 18.09 är jag nöjd med, men det var ändå ingen kalasstöt, så jag känner mig på G! Det blir kul att se om det vill sticka ännu längre nästkommande helger, sa hon.

Fanny Roos var snuddande nära 18 meter i andra stöten där kulan landade på 17.98, men lyckades inte komma över gränsen i den här tävlingen. Hon slutade på en femteplats.

Ryggproblem stoppade Montler

Det var dags för säsongspremiär för Ullevi FK:s Thobias Montler i Sätra Friidrottshall och det allra första tävlingshoppet för 2024 mätte 7.91, vilket var ledarhoppet i ett par omgångar. Han bröt senare tävlingen på grund av en känning i ryggen.

– Vi får kolla upp vad det är för något, sa Montler som även tackade den peppande publiken i Sätrahallen.

Mattia Furlani från Italien, som innehar det europeiska juniorrekordet, var i form och hoppade om Thobias Montler i den tredje omgången och upp i ledning på 7.95. Och han nöjde sig inte där utan hoppade i fjärde omgången 8.08 – nytt europeiskt juniorrekord inomhus.

Vid förra årets Stockholm Indoor i Sätra slog Falkenberg IK:s Tilde Johansson till med ett nytt personligt rekord i längd, 6.63. Riktigt så långt blev det inte i år. Tildes längsta hopp kom redan i den andra omgången med 6.36, vilket räckte till en andraplats i säsongspremiären. Hemmahopparen från Spårvägen, Ayla Hallberg Hossain, blev andra bästa svenska på 6.20, som räckte till en fjärdeplats.

Svensk höjdduell utan höjdarresultat

Det var upplagt för en svenskduell i herrarnas höjdtävling när både Kil AIK:s Melwin Lycke Holm och Täby IS Fabian Delryd kom till start. Båda var felfria över 2.10 men när ribban lades upp på 2.14 fortsatte Melwin att klara i första försöket medan Fabian tog först i tredje.

Första rivningen för Melwin kom istället på nästa höjd, 2.17, som är endast en centimeter från hans personliga rekord. Den höjden blev för hög för både Melwin och Fabian idag och de stannade båda på 2.14, på tredje respektive femte plats.

Alla resultat från tävlingen.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Julia Wennersten (3)
Folksam Grand Prix till Borås i augusti

Nu står det klart var sommarens avslutande Folksam Grand Prix-tävling arrangeras. Efter Sollentuna den 16 juni och Karlstad 4 juli avslutas serien i Borås den 21 augusti. "Det känns fantastiskt kul att allting är klart och spännande med en ny Folksam…

LÄS MER
Julia Henriksson 2049
Julia Henriksson trea genom tiderna på 60 meter

Två blågula prestationer stod ut lite extra på Folksam GP Stockholm Indoor. Redan i försöksheaten på 60 meter slog Julia Henriksson till med 7.24 som tar upp henne som delat trea genom tiderna. Galan avslutades sedan med ett häftigt 1500-meterslopp d…

LÄS MER