Annons

Annons

Vanessa Kamga tvåa genom tiderna i diskus: "Helt ny nivå"

Vanessa KAMGA 1412 Vanessa Kamga visar att formen är bättre än någonsin tidigare.

FOTO: DECA TEXT&BILD

På VM i Budapest slutade Hässelbys Vanessa Kamga på 13:e plats i diskuskvalet. I Uppsala visade hon under söndagen att formen är bättre än någonsin när hon höjde det personliga rekordet till 61.32 och klättrade upp till andra plats genom tiderna i Sverige.

För en vecka sedan gick Vanessa Kamga så när till VM-final och kastade för första gången den här säsongen över 60 meter i diskus med 60.02.

På Uppsalaspelen höjde Vanessa först sitt årsbästa till 60.30 i den tredje omgången, tre centimeter från det personliga rekordet hon satte på SM i Norrköping 2022. I fjärde kastet landade diskusen på 61.32, personligt rekord med 99 centimeter och upp som tvåa genom tiderna i Sverige.

Vanessa petade därmed ned Caisa-Marie Lindfors som i år har kastat 60.90 och har nu endast Anna Söderbergs svenska rekord 64.54 framför sig. Hon avslutade tävlingen med ett kast på 59.33 och gjorde karriärens bästa kastserie.

Skönt att få ut lite av det jag har känt har funnits där hela säsongen trots att jag fick ta det lugnt i sex veckor på grund av ett brutet finger på högerhanden. Jag har tagit en helt ny nivå i träningen den här sommaren och är taggad på att se vad några fler tävlingar med det här trycket kan göra, säger Vanessa Kamga.

Kvinnlig diskus har haft ett fantastiskt år i Sverige där placeringarna två till fem på genom-tiderna-listan alla är från 2023. Förutom Vanessa och Caisa-Marie har Emma Sralla kastat 59.70 som fyra och Emma Ljungberg 59.48 som femma genom tiderna.

Se alla resultat från Uppsalaspelen här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER