Annons

Annons

Vanessa Kamga visade vässad form i Falun

Skärmavbild 2024 01 22 Kl. 13.11.07 Vanessa Kamga laddar för kast.

Diskuskastaren Vanessa Kamga har visat övertygande kastform under måndagens DSA Elit-tävling i Falun där hon gick in som fyra genom tiderna i Sverige i viktkastning och åtta genom tiderna i kula inomhus.

Hässelbys diskusstjärna Vanessa Kamga har inte tävlingsledigt under inomhussäsongen, tvärtom. Hon passar i stället på att visa upp sin goda kastform i både vikt och kula på måndagens DSA Elit-tävling i Falun.

Vann kultävlingen gjorde Spårvägens Sara Lennman som stötte 17.84 i sista omgången, men mer överraskande var att Vanessa Kamga fick iväg kulan 16.90. Det är inte bara ett nytt personligt rekord med över en meter – hennes tidigare pers var 15.85, vilket hon stötte i Sätra friidrottshall förra året – det tar henne även upp på tio topp-listan i Sverige genom tiderna. Hon är nu åtta på den listan och hon intar tredjeplatsen på årsbästalistan i Sverige bakom nyss nämnda Sara Lennman och klubbkamraten från Hässelby, Axelina Johansson.

Och inte var det sämre i viktkastningen där hon kastade vikten inte mindre än 21.68, vilket tar henne upp på en fjärdeplats genom tiderna i Sverige. Dessutom petar hon ner sin egen lillasyster, Patricia Kamga från Upsala IF, från toppen på den svenska årsbästalistan. Resultatet är även ett nytt personligt rekord med två decimeter.

Här kan du se Vanessas nya personliga rekordkast i vikt.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

K Höjd 777 9231
Maja Nilsson öppnade säsongen med 1.90

I Kenyas huvudstad Nairobi inledde Örgrytes Maja Nilsson sin höjdhoppssäsong med att klara 1.90. Svenskan slutade tvåa i tävlingen som ingår i World Athletics Continental Tour Gold.

LÄS MER