Annons

Annons

Vanessa Kamgas femte tävling över 60m – ”Vet att det finns mycket till”

Vanessa Kamga LT25115 Vanessa Kamga i en av årets tidigare tävlingar

FOTO: DECA TEXT&BILD

Under onsdagskvällen bevisade Vanessa Kamga ytterligare en gång att hon är i superform då diskusen landade bortom 60 meter för femte tävlingen i rad.

Hemma i Gävle fick Vanessa till en fullträff i femte omgången när kvällens längsta kast mätte 61.41. Ett nytt personligt rekord med 9 cm och ett resultat som befäster andra platsen i Sverige genom tiderna. Såhär säger Vanessa om dagens tävling

- Jag har hittat en helt ny nivå i kastningen och känner inte att jag gjort mitt längsta kast för säsongen än. Idag var min femte tävling i rad över 60m och jag känner mig hungrig på längre kast och jobbar hårt för att hitta tävlingar som jag kan åka på för att kunna kasta längre. Hittills har alla tävlingar varit helt utan vind (förutom i Uppsala) så samma kast har några meter till i bättre förutsättningar.

Vanessa berättar att hon känner sig stark inför kommande OS-år och att säsongen blivit förskjuten på grund av ett brutet finger i maj, vilket är förklaringen till den starka säsongsavslutningen. Hon fortsätter:

- Träningen har gått som en raket under hela träningsåret och jag känner hur mycket som ligger och puttrar och kokar varje gång jag kastar, har faktiskt aldrig känt såhär förut - vet att det finns mycket till.

***

Samtidigt i Italien
Det var inte bara Vanessa som tävlade under onsdagskvällen, vi hade även tre svenska deltagare i Italiens äldsta friidrottstävling Palio Città della Quercia.

Efter succén på VM och serger i finnkampen ställde Max Hrelja upp i ytterligare ett häcklopp. Kvällens lopp var dock tekniskt sämre då han slog i ett gäng häckar på vägen till mål. Max sprang i mål som 6:a på tiden 13.67. Andre svensk i Italien var Emil Danielsson som i kvällens tävling sprang 3000m. Emil sprang i mål på 7.39.70, ungefär en sekund från personbästat satt tidigare under säsongen. Tiden gav honom en sjätte plats i startfältet. I stavhoppet klarade Michaela Meijer 4.25 och 4.35 och stod sedan över 4.45. Därefter rev hon tre gånger på 4.52 vilket ledde till ett slutresultat på 4.35 och en sjätte plats.

Relaterade nyheter