Annons

Vanessa Kamgas tredje fullträff på två veckor

Vanessa Kamga23 (2) Vanessa Kamga under VM i Budapest.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Hässelby SK:s Vanessa Kamga har en strålande avslutning på sommaren 2023. På söndagen slog hon till med ytterligare ett personligt rekord när hon kastade 61.65 i Kungsbacka.

Annons

Det är knappt det går att hänga med i Vanessa Kamgas perstempo nu. För tredje gången på bara två veckor slog hon till med ett nytt personligt rekord i Kungsbackaspelen. Kastet kom i den fjärde omgången, efter tre kryss i protokollet, och mätte 61.65 meter.

Så sent som den 6 september kastade hon 61.41 i Gävle och den 28 augusti kastade hon 61.32 i Uppsala, båda de kasten var då nya personliga rekord.

– Jag känner mig grymt stark och har ett fantastiskt träningsår med mig in i den här säsongen, vilket jag tror de som följt mig på Instagram och TikTok har sett, för längderna ni ser nu kommer verkligen från träningsglädje rakt igenom, säger en lycklig Vanessa Kamga.

Hon fortsätter:

– Jag känner att jag fortfarande inte har gjort mitt längsta kast för i år, men det är svårt att hitta tävlingar så här sent på säsongen. Om inte annat så får jag kasta längre nästa år, det är ju en superspännande säsong 2024, med EM och OS up for grabs!

Annons

Hon avslutar den här säsongen på ett helt makalöst sätt och själv tror hon att det beror på att formen den här sommaren har flyttats framåt.

– Min form blev lite förskjuten eftersom jag bröt fingret i början av säsongen så det är först nu när jag har kunnat träna på ordentligt under sommaren som det har släppt, sa Vanessa i samband med Finnkampen på Stockholms Stadion den 3 september.

Vanessa Kamga har fortfarande en liten bit kvar upp till Anna Söderbergs svenska rekord på 64.45 från 1999, men med den här utvecklingen kan man ju fråga sig hur länge till det håller i sig. Till dess får hon hålla till godo med att vara Sverigetvåa genom tiderna.

Här hittar du alla resultat från Kungsbackaspelen

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Fanny Roos 0632 (1)
Fanny Roos tillbaka över 19 meter i OS-genrepet

I Malmö gjorde flera av våra bästa kastare sina genrep inför OS i Paris. Fanny Roos satte årsbästa i kula när hon var över 19 meter två gånger om och i diskus gjorde Vanessa Kamga karriärens näst bästa tävling.

LÄS MER
Thobias Montler 1TW 7488
Thobias Montler tillbaka över åtta meter

Thobias Montler hade inte hoppat över åtta meter sedan VM-finalen i Budapest för snart ett år sedan. I italienska Celle Ligure visade han att OS-formen är i antågande när han vann tävlingen Meeting Arcobaleno på 8.01.

LÄS MER