Världsrekord i höjdhopp för M85 på IVSM i Uppsala

Ivsm Lordag Världsrekordsjubel med guldglans för Carl-Erik Särndal.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Lördagens tävlingar under inomhus-SM för veteraner kröntes av ett världsrekord i höjdhopp för M85 när Carl-Erik Särndal seglade över ribban: "Det kändes bra idag, hade bra rytm i ansatsen."

Lördagen bjöd på höjdarresultat av världsklass på veteran-SM i Uppsala, när Carl-Erik Särndal, tävlande för Ystads IF, slog till med ett nytt världsrekord i höjdhopp för klassen M85. Särndal, med rötterna i Västgötaklubben IK Wilske, hade hoppat fem hopp innan ribban placerades på världsrekordhöjden 1.26, en höjd han klarade direkt i första försöket.

– Det kändes bra idag, hade bra rytm i ansatsen. Och mina försök på 1.28 var också bra. Det var ju väldigt nära att jag skulle klarat den höjden också, sa Carl-Erik.

Från det att han gick in i tävlingen på 1.06, så var han hela tiden i rörelse.

– Ja, jag måste hålla igång under hela tävlingen, kan inte sätta mig ner, då tappar jag känslan och rytmen.

Du har en ansats med två kontrollmärken, men tittar du ner på märkena under ansatsen?

– Ja, ansatsen är ju ganska långsam numera så jag hinner med att titta ner.

Detta var 16:de gången Särndal slog världsrekord i höjd och det lär nog bli flera inom loppet av ett par veckor, då han ska hoppa inomhus-VM.

– Ja, jag får 1.28 där istället.

Hur ser motståndet ut på VM då?

– Om jag inte har en dålig dag, så ska jag ta hem segern, och då helst på nytt rekord igen.

Rekordformen kommer säkert hålla i sig, då Ystadshopparen nu klarade 1.26 med gott med luft.

Anders Logg och Jenny Åkervall tog dubbla guld

Det blev också några ”dagens dubbel” under lördagen där Anders Logg från Hälle IF (M45) var först ut med att göra en dubbel genom att vinna 60 meter på 7.52 och 400 meter på 51.30.

– Jag är väldigt nöjd med tiden på 400 meter, det var inomhuspers, men eftersom Europarekordet är 50.66 så hade jag hoppas på ännu lite bättre, sa Anders – som så klart var nöjd med sitt lopp.

Hade han haft tuffare motstånd så hade han kanske klarat av pressa sig lite till. En tid som han kanske kan pressa på inomhus-VM i Polen?

– Fast jag ska inte vara med där. Jag börjar en ny kurs på Chalmers och missar därför mästerskapet i Polen. Så jag kommer bara springa 200 meter här på inne-SM under söndagen. Siktar på ett pers till.

Jenny Åkervall. Foto:Deca Text&Bild

En ”DD” tog även Jenny Åkervall, Spårvägens FK, i K50-klassen och det med 8.52 / 66.56. Jenny, som sprang de båda distanserna på NM på Island, under sitt första besök på ön.

– När jag kom till hallen, så trodde jag att det var en hall utan doserade kurvor, men som tur var så hade de kurvor som gick att höja och sänka. Så det var en jättebra hall, sa Jenny som tar helgens tävling som en uppladdning inför inomhus-VM.

– På VM kommer jag bara springa 200 meter individuellt, men så ska jag vara med i en mixstafett. Det ska bli kul.

***

Följ IVSM på Friidrottskanalen

Mästerskapet i IFU Arena fortsätter fram till söndag eftermiddag.

På tävlingens hemsida hittar du samtliga resultat och mer information.

Här hittar du länken till söndagens tävlingar som sänds på Friidrottskanalen. Sändningen börjar klockan 08.55.

Text: Hasse Sjögren/Deca Text&Bild

Relaterade nyheter

MTG Stadion
Följ med till Bauhaus Junioren-Gala i Mannheim

Några av de bästa juniorerna i åldern 18-19 år från hela Europa deltar i Bauhaus Junioren-Gala i tyska Mannheim och tävlingen har uppnått internationellt erkännande genom åren med deltagande av juniorer i världsklass. I sommar avgörs tävlingen 24-25…

LÄS MER