Annons

Annons

Vass säsongsöppning av Hrelja

Max Hrelja (4) Max Hrelja (arkivbild).

FOTO: DECA TEXT&BILD

Max Hrelja fick under tisdagen en fin start på 2024. MAI-stjärnan vann 60 meter häck i Århus där han tangerade sitt personbästa 7.70.

Under tisdagen fanns ett antal svenskar på plats i Århus för att tävla i Aarhus Sprint'n'Jump. Bland dem Max Hrelja som först vann sitt försöksheat på 7.74 och sedan segrade i finalen på tangerat personbästa 7.70, med en hundradel till godo på tysken Manuel Mordi.

Härnäst tävlar Max i Astana där World Indoor Tour drar igång på lördag. 

Malmö AI har ytterligare två löpare i häckfinalen och båda satte nytt personligt rekord. James Gaudiello blev fyra med 8.17 och Edvin Assarsson sexa med 8.21.

På 60 meter kunde vi notera säsongsbästan av både Filippa Sivnert, 7.53, och Thomas Jones, 6.77. Thomas Jones delar nu andraplatsen på den svenska årsbästalistan med Simon Plesse och Johan Sjölander. Etta är Henrik Larsson med 6.67.

Här hittas resultaten från Århus.

Under tisdagen tävlades det även i Tammerfors där Turebergs Ayla Hallberg Hossain hoppade 6.27, ett resultat hon toppar den svenska årsbästalistan med.

För Strands IF-bröderna Thor, Viktor och William, blev Tampere Indoor Meeting årets första tävling. Viktor blev finalfyra på 60 meter med 6.84 och William femma med 6.86.

Här hittas resultaten från Tammerfors.

Mer fakta och alla resultat hittas som vanligt på friidrottsstatistik.se

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER