Annons

Annons

Vass Trulsson slog sitt pers på 60 meter i årets första lopp

William Trulsson23 (2) William Trulsson, arkivbild.

William Trulsson visade fin form direkt i första 60-metersloppet för året på hemmaplan i Malmö och Ragnar Carlsson visade klass i viktkastningen i Karlstad.

Två av de stora tävlingar som äger rum i helgen är Pallasspelen i Malmö och Ungdomsspelen i Karlstad och bland alla hundratals resultat hittar vi riktiga guldkorn.

Med tre kast över 21 meter i Karlstad var det inget snack om vem som just nu är Sveriges bästa manliga viktkastare, nämligen Ragnar Carlsson från Hässelby. Det längsta kastet mätte 21.73 och är ett solklart svenskt årsbästa och även det sjunde längsta viktkastet i Sverige genom tiderna.

– Det var lite svårtkastat, om jag ska vara helt ärlig. Jag har inte hunnit få in så många träningspass innan säsongsöppningen men med lite fler träningspass med vikten så tror jag att det kan bli en rolig inomhussäsong, säger Ragnar Carlsson. 

I trestegstävlingen befäste Lukas Edqvist från Örgryte IS, sin andraplats i Sverigestatistiken med sitt hopp på 15.35, två decimeter längre än hans tidigare årsbästa.

Benjamin Åberg från Hälle IF slog till med nytt svenskt årsbästa på 800 meter när han sprang sitt lopp på 1:51.85, dryga halvsekunden över sitt personliga rekord, men årets snabbaste lopp i Sverige.

Det var bara två kvinnor till start på 800 meter i Eva Lisa Holtz arena i Karlstad. Det var IFK Göteborgs Saga Provci och Olivia Weslien från IF Göta Karlstad, men att de sprang ensamma hindrade dem inte från att slå personliga rekord – båda två. Saga kom i mål på 2:08.94 och Olivia på 2:13.66. De klättrar till en andra respektive en fjärde plats på svenska årsbästalistan.

Trulsson putsade perset med fyra hundradelar

Sprinttalangen William Trulsson från Malmö AI gjorde sin säsongsdebut på 60 meter i klassen P19 på hemmamplan, och det var en riktigt lyckad premiär. Han satte direkt nytt årsbästa för svenska P19 när han vann finalen på det nya personliga rekordet 6.86. Det är även en delad sjunde bästa tid i år bland svenska seniorer sedan Strands William Thor sprungit på samma tid i Tammerfors, Finland tidigare i veckan. Brorsan Viktor Thor var två hundradelar snabbare på samma tävling och gick in på en sjätteplats på 6.84. 

Relaterade nyheter

K Höjd 777 9231
Maja Nilsson öppnade säsongen med 1.90

I Kenyas huvudstad Nairobi inledde Örgrytes Maja Nilsson sin höjdhoppssäsong med att klara 1.90. Svenskan slutade tvåa i tävlingen som ingår i World Athletics Continental Tour Gold.

LÄS MER