Annons

Annons

Vem får årets Jerringpris? Var med och rösta under kvällens Idrottsgala

Mondo Stahl

FOTO: DECA TEXT&BILD

Nu är det verkligen sista chansen att hålla kvar Daniel Ståhl och Armand Duplantis i kampen om årets Jerringpris. Nu är den sista omröstningen före Idrottsgalan stängd, men du kan vara med och rösta även under galan i kväll.

I kväll är det dags för årets upplaga av Idrottsgalan på Friends Arena och det är två friidrottare som har goda chanser att ta hem fina priser på galan: Armand Mondo Duplantis och Daniel Ståhl. 

De två är nominerade i samma kategorier, nämligen Årets manliga idrottare och Årets prestation. Eftersom det bara är fyra nominerade i varje kategori tillhör alltså hälften av nomineringarna i de två tunga kategorierna friidrotten, vilket är stort i sig. 

Vem som tar hem priserna i de kategorierna bestäms genom en omröstning i Idrottsakademin, men när det är dags för Jerringpriset har just du fortfarande chansen att påverka. Daniel Ståhl och Armand Duplantis har båda två även chansen att ta hem detta ärofyllda pris, och här är det svenska folket som röstar, och det finn fortfarande chans att rösta under tiden att galan pågår. 

Så här röstar du

Under Idrottsgalan kommer du att kunna rösta på den kandidat som du tycker ska ta hem Jerringpriset, och under kvällens gång så kommer färre och färre nominerade att gå vidare till nästa röstningsomgång. Så se till att vara med och rösta! Telefonnumren som gäller för röstning presenteras under galan.

De sex kandidaterna man fortfarande kan rösta på, förutom Daniel Ståhl och Armand Duplantis, är längdskidåkaren Ebba Andersson, damlandslaget i fotboll, beachvolleyspelarna Jonatan Hellvig och David Åhman, hockeyspelaren Erik Karlsson, skicrossåkaren Sandra Näslund och skidskytten Hanna Öberg. 

Idrottsgalan sänds i kväll 20.00 på SVT1 eller på SVT Play

Relaterade nyheter

Patricia Kamga (2)
Patricia och Tindra över JVM-kvalgränsen

Släggkastaren Patricia Kamga satte i helgen personligt rekord med 59.32 och har därmed överträffat kvalgränsen till sommarens U20-VM i Lima. I diskusringen kastade Tindra Törnestam 49.17 vilket också är över kvalgränsen. Här kan du läsa mer om vad so…

LÄS MER
Karl Ottfalk 9396
Terräng-VM toppar påskhelgen

Påskhelgen är en lugn period tävlingsmässigt i Sverige men i Belgrad avgörs under påskaftonen terräng-VM med två svenska deltagare. Dessutom pågår college-säsongen borta i USA för fullt med flera svenskar i aktion.

LÄS MER