Annons

Veteran-VM 2024 arrangeras i Göteborg: "Väldigt kul!"

Veteranny

FOTO: DECA TEXT&BILD

Veteran-VM 2024 arrangeras i Göteborg. "Veteranfriidrotten växer hela tiden och betyder jättemycket för ett livslångt friidrottande. Därför känns det väldigt kul att kunna bjuda in till ett VM i Sverige", säger evenemangsansvarige Magnus Malmsborg.

Annons

1977 arrangerades historiens andra World Masters Athletics Championship på Slottsskogsvallen. 47 år senare, 13-25 augusti 2024, arrangeras Veteran-VM återigen i Göteborg.

- Att möta människor från hela världen i ett sådant sammanhang är en upplevelse som jag hoppas att alla vill ta del av, säger Karin Schön, ordförande i Svenska Friidrottsförbundets veterankommitté.

På Göteborgs Friidrottsförbunds hemsida berättar distriktsordförande Anders Prytz om vägen fram till ett beslut att arrangera:

- Visst är förutsättningarna andra än de var när tävlingen planerades innan pandemin och bland våra föreningar har det funnits tvivel på om friidrotten i Göteborg klarar av arrangemanget på ett tillfredsställande sätt. Det har satt press på GFIF:s styrelse och kansli att på kort tid jobba igenom förutsättningarna och förankra dessa. Det har varit jobbigt, men nu är jag övertygad om att vi har ett vinnande koncept.

Anders Mattsson som är projektledare tror att Veteran-VM 2024 kan få stor betydelse för framtiden:

Annons

- Ett Veteran-VM är verkligen ett steg på vägen mot fler och större mästerskap tillsammans med Göteborg Stad. Det blir mycket uppmärksamhet till friidrotten och skapar också möjligheter för föreningarna att starta upp veteranverksamheter lokalt i sina föreningar.

- Till mästerskapet finns det också kopplat ett utbildningsprogram tillsammans med Svenska Friidrottsförbundet för att säkra framtidens funktionärer.

Även Svenska Friidrottsförbundets evenemangsansvarige Magnus Malmsborg ser att mästerskapet kan få stor betydelse:

- Veteranfriidrotten i Sverige växer hela tiden och betyder jättemycket för ett livslångt friidrottande. Därför känns det väldigt kul att kunna bjuda in till ett VM i Sverige, där våra veteraner får tävla på hemmaplan och vi samtidigt får visa upp Sverige och den fina arrangörsnation vi är.

Läs mer på Göteborgs Friidrottsförbunds hemsida.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Veteraner Promo
Anmäl dig till veteran-VM i Göteborg senast 4 juni

Det är ett stort intresse för veteran-VM som äger rum i Göteborg 13-25 augusti. Bland anmälda deltagare hittar vi allt från motionärer till elit, precis som det ska vara. Alla deltar utefter sin egen förmåga och ambitionsnivå vilket kan vara allt frå…

LÄS MER