Annons

Annons

Vilka var bäst i Europa 2023? Så röstar du på Duplantis, Ståhl och Grahn

Goldentracks

European Athletics har presenterat kandidaterna till Årets friidrottare respektive Årets stjärnskott i Europa och Svensk Friidrott har tre kandidater. Armand Duplantis och Daniel Ståhl är nominerade i den förstnämnda kategorin, Jonathan Grahn i den andra. Här hittas info om hur du kan rösta.

Den 21 oktober arrangeras European Athletics årliga gala Golden Tracks i Vilnius (vilken kommer att sändas live på EA:s youtube-kanal). Där ska bland annat utmärkelser delas ut till de främsta friidrottarna i Europa. Det handlar dels om priset "European Athlete of the Year" på den manliga respektive kvinnliga sidan, dels om "Rising Stars" bland europeiska män och kvinnor.

Svensk Friidrott har i år tre kandidater: Daniel Ståhl och Armand Duplantis som är nominerade i kategorin årets manlige friidrottare i Europa och Jonathan Grahn som har chansen att bli årets manlige stjärnskott.
HÄR och HÄR på European Athletics hemsida kan du läsa om samtliga kandidater.

Alla som så önskar kan vara med och göra sina röster hörda. Röstningen för det stora flertalet sker via sociala medier, där det handlar om att 1) gilla European Athletics instagraminlägg, 2) gilla och dela EA:s Facebookinlägg och 3) retweeta EA:s tweets avseende de friidrottare man vill lyfta.

Rösta här

Armand Duplantis: InstagramFacebookX (tidigare Twitter)

Daniel Ståhl: InstagramFacebookX (tidigare Twitter)

Jonathan Grahn: InstagramFacebookX (tidigare Twitter)

 

Parallellt arrangeras tre andra omröstningar där nationsförbunden, media samt en expertpanel får säga sitt. De fyra omröstningarna vägs sedan samman.

Måndagen den 2 oktober stänger omröstningen och ett par dagar senare kommer tre finalister i respektive kategori att presenteras.

Fjol utsågs Femke Bol till årets kvinnliga friidrottare i Europa, medan utmärkelsen på den manliga sidan delades mellan Jakob Ingebrigtsen och Armand Duplantis.

Fjolårets Rising star-utmärkelser gick till grekiska spjutkastaren Elina Tzengko och litauiska diskuskastaren Mykolas Alekna.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Daniel Ståhl Kajsa
Kajsa Bergqvist: "Själva definitionen av en bragd!"

Bragguldet till Daniel Ståhl – och förbundskapten Kajsa Bergqvist hyllar bragdjuryns val. "VM-guldet går utanpå alla Daniels tidigare fantastiska prestationer. Det är ett definierande ögonblick av vilken idrottsman han är", säger Kajsa.

LÄS MER
Daniel Ståhl Kast
Tränare Jönsson: "Extremt stor glädje och stolthet"

Det är många som gläds åt Daniel Ståhls bragdmedalj och tränaren Staffan Jönsson står givetvis långt fram i hyllningskören: "Jag känner en extremt stor glädje och stolthet och jag är glad för Daniel skull. Han har kämpat på i många år och tagit många…

LÄS MER