Annons

VVM-arrangörerna fick besök av WMA: ”Pusselbitarna faller på plats”

Vvm Sitevisit Vvm Sitevisit Magnus Malmsborg, Alan Bell, Anders Mattsson och Mikael Romell. Archie Jenkins, Magnus Malmsborg, Alan Bell, Anders Mattsson, Mikael Romell, Jakob Lindbom och Michael Serralta.

I augusti ska det gigantiska projektet veteran-VM ros i hamn i Göteborg och under veckan har delegater från World Master Athletics varit på platsbesök. ”Besöket gav alla en stor trygghet”, säger Magnus Malmsborg från SFIF.

Annons

Arbetet inför Veteran-VM i Göteborg i augusti pågår för fullt och i veckan fick Göteborg besök av representater från World Master Athletics: Alan Bell, Vice President Competition, Michael Serralta, WMA Stadia Manager och Archie Jenkins, WMA Non-Stadia Manager.

Med hela tävlingsdelegationen på plats gick man igenom alla tekniska detaljer inför det stora evenemanget. Uppskattningen är att det blir 8000 deltagare som ska tävla under elva dagar och redan nu är över 1000 deltagare från över 70 olika länder anmälda.

Platsbesöket anordnas för att arrangörerna tillsammans med det internationella förbundet ska kunna göra en avstämning kring var i processen man är just nu och för att båda sidorna ska kunna lyfta frågor kring arrangemanget.

– Besöket har varit jättespännande och givande med väldigt bra dialoger. Det är nu man börjar se hur alla pusselbitarna är på väg att falla på plats i detta jätteprojekt som veteran-VM är. Jag tror besöket gav alla en stor trygghet och vi ser fram emot att välkomna hela världens veteranfriidrottare till Göteborg i augusti, säger Magnus Malmsborg, evenemangsansvarig på Svenska Friidrottsförbundet.

– Detta tekniska besök var en viktig milstolpe och blev ett kvitto på att vi är på rätt väg, det ger energi till hela teamet som har ett stort och väldigt fint förtroende att förvalta. Nu ser vi fram emot fortsättningen och att göra vårt allra bästa för att skapa en så bra mästerskapsupplevelse som möjligt, säger Anders Mattsson, projektledare för veteran-VM.

Annons

Mästerskap på tre arenor

Slottsskogsvallen och Friidrottens hus tillsammans med Slottsskogen blir ett nav i hela arrangemanget. Den helt nyrenoverade Slottsskogsvallen och arenan i Björlanda, som invigdes 2023, är enligt WMA den klart bästa kombinationen de sett inför ett mästerskap.

Björlanda har mycket goda möjligheter för samtidiga kasttävlingar och Slottsskogsvallen i kombination med kastplanen ger väldigt bra förutsättningar att klara de utmaningar som en så här stor tävling innebär.

Med så många deltagare och tävlingsdagar kommer det att ta några veckor att färdigställa tidsprogrammet men senast vid månadsskiftet juni/juli ska det kunna publiceras.

– Vi är överens om att en av de största utmaningarna är att få ihop tillräckligt med funktionärer, dels vad gäller kompetens inom olika områden, som tävling och kringfunktioner, men kanske framför allt när det gäller antalet, säger Mikael Romell, competition manager.

Annons

***

Vill du vara funktionär och hjälpa till på VVM, som kommer bli en fantastisk tävling, upplevelse och folkfest? Anmäl dig här

Sista anmälningsdag för att delta som tävlande på VVM är 4 juni. Anmäl dig här

***

Veteran-VM i siffror

 • 11 tävlingsdagar
  • 2 arenor: 11 dagar
  • Non stadia: 5 dagar
  • 1 arena: 3 dagar
 • 28 grenar/klass (inklusive 2 mångkamper)
 • 24 klasser från 35 upp till 90 år (kan tillkomma även äldre tävlanden)
 • Cirka 800 prisutdelningar
 • Baserat på resultatlistorna från förra VVM i Malaga:
  • cirka 270 kasttävlingar med sammanlagt ca 17 000 försök
  • över 200 lopp på 100 meter
  • 230 lopp på 200 meter
  • 35 lopp på 5 000 meter, varav 22 på en dag

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Veteraner Promo
Anmäl dig till veteran-VM i Göteborg senast 4 juni

Det är ett stort intresse för veteran-VM som äger rum i Göteborg 13-25 augusti. Bland anmälda deltagare hittar vi allt från motionärer till elit, precis som det ska vara. Alla deltar utefter sin egen förmåga och ambitionsnivå vilket kan vara allt frå…

LÄS MER