Annons

Annons

Wictor Petersson åter över 20 meter i kula

Wictor Petersson23 (1) Wictor Petersson på hemmaplan i Malmö.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Efter två års väntan spräckte Wictor Petersson äntligen 20-metersgränsen igen på hemmaplan under FGP i Malmö. Och hemmalöparna Julia Henriksson och Max Hrelja visar också på fin form.

Wictor Petersson, nybliven svensk mästare i kula, tävlade på hemmaplan i Malmö och ställdes mot bland andra SM-tvåan Jesper Arbinge. Båda två skulle komma att ha en mycket bra eftermiddag på Malmö Stadion, men bäst trivdes Wictor Petersson. Han hade inte varit över 20 meter sedan Finnkampen för två år sedan, men på hemmaplan fick han på en stöt som mätte 20.07.

– Tack Malmö Stadion, ni är bäst, utbrast en lycklig Wictor Petersson efter tävlingen.

Han fortsatte:

– Det har varit en lite strulig säsong, men nu är jag på gång, lite sent kanske, men ändå. Att tävla på hemmaplan är det bästa. Familjen och många vänner är på plats.

Hans 20-metersstöt räckte dock inte till seger, den tog norrmannen Marcus Thomsen på 20.20.

Jesper Arbinge landade till slut på en fjärdeplats med en stöt på nytt årsbästa 19.29, även det i sista omgången.

Max Hreljas goda form håller i sig

Både kvinnornas och männens korta häck hade nykrönta svenska mästare på startlinjen. Och både Johanna Carlsson och Max Hrelja fick även springa på hemmaplan under FGP i Malmö.

Max Hrelja lyckades, precis som under SM, hålla Joel Bengtsson bakom sig och vann på snabba 13.50 i lite motvind. Joel Bengtsson som knep andraplatsen, gjorde så på nya årsbästat 13.55.

Johanna Carlsson lyckades inte upprepa segern från SM i Söderhamn utan kom femma på 13.77. Vann gjorde fransyskan Sacha Alessandrini på 13.37. Bästa svensk blev Sverigeettan Lovisa Karlsson som sprang i mål som tvåa på 13.39.

Julia Henriksson snabbast igen

En blixtrande snabb MAI-löpare stod i centrum när det var dags för kvinnornas 100 meter. Julia Henriksson tog hem SM-guldet på både 100 meter och 200 meter i Söderhamn och visst tog hon hem segern på 100 meter även på hemmaplan på Folksam Grand Prix, med viss marginal, till och med. Hon kom snabbt upp ur blocken och sprang sedan bekvämt ifrån de andra löparna och gick i mål på 11.38, 12 hundradelar före tvåan Veronica Pereira. Julias klubbkompis Filippa Sivnert gick i mål som fyra på 11.63.

***

Mer information om tävlingen, inklusive resultatlistor, hittar du här.

Relaterade nyheter

Julia Henriksson 2049
Julia Henriksson trea genom tiderna på 60 meter

Två blågula prestationer stod ut lite extra på Folksam GP Stockholm Indoor. Redan i försöksheaten på 60 meter slog Julia Henriksson till med 7.24 som tar upp henne som delat trea genom tiderna. Galan avslutades sedan med ett häftigt 1500-meterslopp d…

LÄS MER
Sara Lennman 6910
Välbesökt Stockholm Indoor invigde årets FGP-säsong

En fullsatt Sätra Friidrottshall utgjorde en fin inramning för årets första Folksam Grand Prix. Tävlingsseriens enda inomhustävling Stockholm Indoor bjöd på fina resultat från bland andra Sara Lennman i kula: ”Jag känner mig på G”, sa hon efter tävli…

LÄS MER