Annons

Wilma Nielsen krossade sitt pers i semin på 800 meter

Wilma Nielsen 0483

FOTO: DECA TEXT&BILD

I försöksloppet putsade Wilma Nielsen rejält på sitt personliga rekord på 800 meter och under semifinalen kapade hon ytterligare en stor bit på det: ”Nu är det en riktigt bra tid”, säger Wilma.

Annons

Wilma Nielsen sprang 800 meter under 2:02 för första gången i försöksheatet i måndags. Hennes tid blev då 2:01.82 och mycket tydde på att hon skulle behöva slå löpare med betydligt bättre pers än så för att gå till final.

För att ta sig till final krävdes det att vara topp tre i semifinalen eller få en av de två bästa tiderna utöver placeringarna.

Wilma var länge med ordentligt i fältet och det var inte förrän under det andra varvet som farten skruvades upp så pass att hon började tappa positionen. Wilma tog rygg på schweiziskan Rosamilia och kunde hålla bra fart in på upploppet. Hon försökte fälla sig förbi Rosamilia över mållinjen, men kom inte ända fram och slutade åtta i sin semifinal på det nya personliga rekordet 2:00.86.

– Alltså, under 2:01, det är så skönt. Jag har kämpat så mycket och det är fantastiskt kul. Nu är det en riktigt bra tid också, säger en lycklig Wilma Nielsen till SVT efter målgång.

Hon säger att det såklart är lättare att göra bra tider när hon får springa mot starka löpare:

Annons

– Jag fick ett perfekt lopp. Jag kunde lägga mig längst bak och bara kämpa, kämpa hela vägen.

Wilma kliver upp som åtta genom tiderna i Sverige med sitt nya personliga rekord och petar därmed ner tvillingsystern Julia till nionde plats med tiden 2:00.99.

***

All information om EM i Rom hittar du i vår EM-guide.

Här hittar du alla resultat från EM i Rom.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Lima Förhandsuttagna
Åtta förhandsuttagna till junior-VM i Peru

I dag presenteras åtta aktiva som förhandsuttagna till junior-VM i Peru i slutet av augusti. "Säsongen är i full gång och vi har mängder av juniorer som imponerar. Det känns jättekul att redan nu kunna presentera åtta starka namn som förhandsuttagna"…

LÄS MER