Wilma Nielsen vidare till final i NCAA Indoor Championships

Wilma Nielsen23 (2) Wilma Nielsen under IEM i Istanbul.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Finalerna i NCAA Indoor Championships pågår i Albuquerque, New Mexico och vi har fyra svenskar på plats. Under natten till lördag kunde vi bland annat se Wilma Nielsen springa semifinal på 800 meter.

Under fredagen den 10 och lördagen den 11 mars pågår NCAA-finalerna i friidrott. NCAA står för National Collegiate Athletic Association och är organisationen bakom den amerikanska collegeidrotten. I år tävlar omkring 650 aktiva, de 16 bästa från collegesäsongen i varje gren, i tävlingarna som äger rum i Albuquerque, New Mexico.

Vi har fyra svenskar som tävlar i årets upplaga av NCAA-finalerna: Joel Bengtsson på 60 meter häck, Axelina Johansson i kula, Wilma Nielsen på 800 meter och Emilia Sjöstrand i längd och tresteg.

Under natten mellan fredag och lördag sprang Wilma Nielsen, som tävlar för Bradley University, semifinal på 800 meter och det gjorde hon med bravur. Hennes tid, 2:03.16 räckte både till en femteplats i heatet och en plats i finalen som går natten mellan lördag och söndag. Tiden är 25 hundradelar från hennes personliga rekord som hon satte för en månad sedan. 

Även Joel Bengtsson, som tävlar för UT-Arlington, sprang semifinal under natten, men hans tid på 60 meter häck räckte inte till final, trots att tiden 7.70 bara är två hundradelar från hans personliga rekord. Tiden räckte till en elfteplats. 

Först ut under fredagsnatten var Emilia Sjöstrand, som tävlar för San José, i längdhopp. Hennes längsta hopp mätte 6.27 vilket placerade Emilia på en elfteplats. Jasmine Moore från Florida vann på 7.03 vilket är nytt NCAA-rekord.

Följ tävlingarna från NCAA

Det går att följa tävlingarna via det här streamen.

Du kan också följa tävlingarna via live-resultaten.

Läs mer om våra svenska aktiva på Friidrottsstatistik.se

 

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

MTG Stadion
Följ med till Bauhaus Junioren-Gala i Mannheim

Några av de bästa juniorerna i åldern 18-19 år från hela Europa deltar i Bauhaus Junioren-Gala i tyska Mannheim och tävlingen har uppnått internationellt erkännande genom åren med deltagande av juniorer i världsklass. I sommar avgörs tävlingen 24-25…

LÄS MER