Annons

13.96 av Emilia Sjöstrand: ”Bästa försäsongen någonsin”

Emilia Sjöstrand Emilia Sjöstrand snuddade vid 14 meter i USA.

Tidigare under lördagen skrev vi om Emilia Sjöstrands fina längdtävling i USA. Sent på lördagskvällen slog Hellashopparen till med 13.96 i tresteg, hennes näst längsta hopp i karriären.

Annons

Emilia Sjöstrand visade med 6.39 i längd under fredagen att formen är god. I Albuquerque, New Mexico, slog hon till med 13.96 i tresteg vilket bara är två centimeter från hennes personliga rekord. Med 13.98 som hon hoppade i samma arena för knappt ett år sedan är hon tvåa genom tiderna i Sverige, 14 centimeter bakom Camilla Johanssons svenska rekord.

Tävlingen inleddes trevande för Emilia som trampade över i de två första omgångarna. I tredje hoppet landade hon på 13.59 följt av 13.70 i den fjärde omgången. Fullträffen kom i sista hoppet och med 13.96 vann hon tävlingen med över en halvmeter.

– Jag har haft min bästa försäsong någonsin men jag är frustrerad idag för jag hade långa övertrampshopp. I 13.96-hoppet träffade jag knappt plankan men det kommer! I sommar kommer jag att tävla mer i Sverige och bland annat vara med på SM i Uddevalla, säger Emilia Sjöstrand.

Kulpers för Caisa-Marie Lindfors

I samma tävling ställde Upsala IF:s diksusspecialist Caisa-Marie Lindfors upp i kula och höjde det personliga rekordet till 16.53. Caisa-Marie blev i somras svensk mästare i diskus och deltog på VM i Budapest.

Se alla resultat från tävlingen här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter