Annons

Annons

Andreas Kramer enkelt vidare till semi på 800 meter

Andreas Kramer23 (3) Andreas Kramer tog sig vidare till torsdagens semifinal.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Andreas Kramer fick en skön start på sin VM-resa när han kunde springa sitt försöksheat på 800 meter kontrollerat och säkra en semifinalplats på placering: "Jag är jättenöjd med hur kroppen svarar".

På tisdagskvällen var det dags för Andreas Kramer att kliva in på löparbanan i Budapest för första gången under VM. Försöksheat på 800 meter stod på schemat.

Kramer sprang i det sjätte heatet av sju och premisserna var att komma bland de tre främsta i heatet och utöver dem går tre tider vidare.

De första två heaten gick mycket fort, men heaten som följde fram tills det var Andreas Kramers tur höll mer beskedliga tempon.

I loppets inledning, när alla gått in på gemensam bana, la Andreas Kramer sig intill sargen på en fjärde plats. Där låg han kvar tills det var ett varv kvar, då han klev upp på tredje plats.  Han kunde gå ut från sargen i en öppning och öka tempot ytterligare och ta sig fram till en andraplats. På upploppet säkrade Andreas sin andraplats och gick i mål på 1:45.42.

– Känslan är bra, jag är jättenöjd med hur jag genomför loppet och hur kroppen svarar, både på det första varvet och såklart på det kritiska andravarvet, säger en nöjd och lättad Andreas Kramer.

Han har dragits med en förkylning inför VM, något som han som tur är ha lyckats återhämta sig från i tid.

– Det har varit lite av en mardröm inför, men jag har som tur är lyckats återhämta mig bra och på banan idag är jag jättenöjd med hur kroppen svarar efter allt det här.

Han säger att loppet gav honom precis det svar han ville ha och han har en bra känsla inför fortsättningen.

– Atmosfären är grym, det är mycket publik och man ser svenskar som skriker lite extra. Det är kul att vara på VM nu.

Semifinalerna på 800 meter går på torsdag kväll klockan 20.50. 

***

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

Startlistor och resultat hittar ni här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER