Annons

Andreas Kramer sexa i semifinalen på 800 meter

Andreas Kramer23 (4) Andreas Kramer sprang sitt näst snabbaste lopp i karriären.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det blir ingen VM-final för Andreas Kramer. Men loppet han sprang i semifinalen var hans näst snabbaste någonsin: ”Jag önskar att jag hade försvarat min position lite bättre.”

Annons

Andreas Kramer sprang semifinal på 800 meter på torsdagskvällen. Han sprang i det tredje och sista heatet och de två tidigare heaten hade varit rejält snabba.

Andreas startade friskt och såg ut att vilja gå upp i tät, men backade tillbaka lite i fältet i det ruskigt snabba öppningstempot, de första 200 gick på 23.92.

När första varvet var sprunget på 49.53 var Kramer sexa och hamnade långt bak i fältet inför upploppet. Han hade tyvärr inte krafter att ta sig ända fram utan kom in som sexa på 1:44.57, hans näst snabbaste lopp i karriären och bara en tiondel från det svenska rekordet. Kramers heat blev också det snabbaste av de tre.

–Jag önskar att jag hade försvarat min position lite bättre på andra varvet. På de sista hundra känner jag att om att stämmer kan jag ta flera placeringar på upploppet, men det är en bit fram och det vill sig inte idag. Det tar stopp på vägen, säger Andreas Kramer efter loppet.

***

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

Startlistor och resultat hittar ni här.

Annons

Annons

Relaterade nyheter