Annons

Annons

Ännu en orienterare till NM – Lisa Risby kompletterar damlaget

Lisa Risby På terräng-SM i Vällingby 2020 vann Lisa Risby tillsammans med Meraf Bahta och Samrawit Mengsteab två lagguld till Hälle IF.

FOTO: DECA TEXT&BILD

För en vecka sedan presenterades truppen till de nordiska mästerskapen i terränglöpning som avgörs i Reykjavik kommande söndag. Nu adderas Lisa Risby och därmed finns ett komplett damlag.

Att orienterare är vassa terränglöpare är ingen nyhet och nu finns två välmeriterade kontrolljägare med i det gäng som Svensk Friidrott skickar till Island.

Som vi kunde berätta strax efter terräng-SM får Keep Up RC:s Mohammadreza Abootorabi och Sävedalens AIK:s Leo Magnusson sällskap av Martin Regborn, en av världens främsta orienterare som nyligen bärgade två silver på terräng-SM i Halmstad. Martin som orienterar för Hagaby GoIF tillhör som friidrottare KFUM Örebro.

På damsidan kompletteras nu ett lag av OK Kåres orienteringsstjärna Lisa Risby, som i friidrottssammanhang representerar Hälle IF och som nyligen valde att avsluta sin långa landslagskarriär inom orienteringen. Klara sedan tidigare är Emilia Lillemo, Täby IS, och Johanna Larsson, Örgryte IS.

Sverige kommer även till start med lag i F19 och P19 – här hittas samtliga blågula löpare som springer på NM.

Läs också

Många SM-medaljörer till start i NM i terränglöpning

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Män Seniorer 9235 (1)
Oliver Löfqvist främst bland seniorerna på terräng-EM

Det fanns på förhand förhoppningar om framskjutna placeringar för seniorerna på terräng-EM, framför allt genom Sarah Lahti och Emil Danielsson. I stället var det Oliver Löfqvist som klev fram och tog den främsta svenska placeringen när han slutade på…

LÄS MER