Annons

Annons

Årets prestation på Folksam Grand Prix – de nominerade är ...

FIG 2024

Under 2023 arrangerades fem Folksam Grand Prix-tävlingar med massor av fina prestationer, men vilka stack ut lite extra? Nu presenterar vi de nominerade för Årets prestation på Folksam Grand Prix inför Atea Friidrottsgalan.

Tisdag den 23 januari ska priser för de bästa prestationerna under Folksam Grand Prix 2023 och nu får du veta vilka som är nominerade i den kategorin. 

Läs även vilka som är nominerade i kategorierna Årets prestation i landslaget, Årets prestation på Finnkampen och Årets prestation på friidrotts-SM.

De nominerade i kategorin Årets prestation på Folksam Grand Prix är...

Män

Andreas Kramer (800 meter & 1000 meter) 

Andreas Kramer tog hem segern i samtliga tre Folksam Grand Prix-tävlingar han ställde upp i under säsongen. På hemmaplan i Göteborg sänkte han det svenska rekordet på 1000 meter till 2:16.96 och i både Sätra och Malmö blev det övertygande segrar på 800 meter.  

Daniel Ståhl (diskus) 

Daniel Ståhl presterar alltid bra på Folksam Grand Prix och 2023 var inget undantag. Spårvägenkastaren ställde upp i tre galor och tog hem segern i samtliga. Både i Sollentuna och i Karlstad landade diskusen på över 70 meter för Daniel. 70.93 i Sollentuna var nytt årsbästa och Daniels sjätte bästa resultat i karriären. 

Emil Danielsson (5000 meter) 

På Folksam Grand Prix i Göteborg gjorde Emil Danielsson sitt livs lopp på 5000 meter. När haren klev av efter 3000 meter stod Emil för en fantastisk sololöpning som resulterade i en segertid på 13:13.43. Med den tiden gick han in som tvåa genom tiderna i Sverige och passerade därmed både sin pappa Jonny Danielsson och Anders Gärderud. 

Kvinnor

Maja Åskag (längd) 

På Folksam Grand Prix i Karlstad gjorde Maja Åskag karriärens bästa längdhoppstävling. Hon inledde stabilt med hopp på 6.56 och 6.60 innan fullträffen 6.75 kom i den femte omgången. Med 6.75 slutade Maja tvåa i tävlingen och klättrade upp till en delad fjärdeplats på den svenska genom-tiderna-listan i grenen. 

Axelina Johansson (kula) 

Nyss hemkommen från USA ställde Axelina Johansson upp i Folksam Grand Prix i Göteborg. Efter 18.72 i tävlingens andra omgång fick Axelina i väg kulan hela 18.93 i sin sista stöt. Ett världsresultat som innebar seger och Axelinas sjätte bästa resultat i karriären. 

Fanny Roos (kula) 

På sina fyra starter tog Fanny Roos två segrar i kula under Folksam Grand Prix-säsongen. I Malmö mätte hennes segerresultat 18.92 och det blev även vinst i Karlstad på 18.62. I Sollentuna mötte Fanny tufft internationellt motstånd och slutade fyra på 18.77. 

Relaterade nyheter

Arne Friidrottsgalan
Friidrottsgalans hederspris till Arne Ljungqvist

Applåderna och jublet ville aldrig tystna när Arne Ljungqvist tilldelades Friidrottsgalans hederspris, en utmärkelse som bara delats ut tre gånger tidigare. "Ljungqvists envetna arbete mot doping har gett honom ett erkännande över hela vårt jordklot"…

LÄS MER
Årets Prestation I FGP 1TW 2185
Alla vinnare från Atea Friidrottsgalan 2024

Berns salonger är platsen för årets upplaga av Atea Friidrottsgalan där priser delas ut till Friidrottssveriges största stjärnor. Här kan du läsa om vilka som tog hem utmärkelserna för bland annat Årets prestation i landslaget och Finnkampen och äve…

LÄS MER