Annons

Annons

Caisa-Marie precis utanför pallen i NCAA-finalen

Caisa Marie Lindfors23 Caisa-Marie Lindfors, arkivbild.

Sverige hade tre deltagare den sista tävlingsdagen på de amerikanska universistetsmästerskapen i Austin, Texas. Av de tre lyckades Caisa-Marie Lindfors bäst när hon var 64 centimeter från bronset som fyra i damernas diskus.

I torsdags tog Axelina Johansson en ytterst meriterande seger när hon vann kultävlingen i NCAA-mästerskapen. Under natten till söndag svensk tid såg Caisa-Marie Lindfors så när till att det blev ytterligare en medalj för svensk del.

Caisa-Marie kastade 60.80 i diskus i mitten av maj och tillhörde favoriterna i NCAA-finalen. Hon öppnade direkt med vad som skulle bli hennes längsta kast 59.32 och låg efter första omgången på en andraplats. Hon tangerade sitt längsta kast i tredje omgången men blev även passerad av två andra kastare.

Svenskan lyckades inte öka i de tre sista omgångarna utan slutade på en fjärdeplats med 59.32. Vann gjorde Jorinde van Klinken på 65.55.

Emilia Sjöstrand slutade sjua i längdfinalen men fick inte till hoppningen när det var dags för tresteg. 13.30 räckte till en 14:e plats för Emilia som hoppat 13.92 utomhus i år.

Angel Richmore blev även hon 14:e i sjukamp med 5636 poäng, 55 poäng från det personliga rekordet. Angels två starkaste grenar var kula och spjut där det blev nya personliga rekord, 14.41 respektive 46.51.

Se alla resultat från NCAA-mästerskapen i Austin.

På Friidrottsstatistik.se hittar ni resultat, statistik och information om aktiva.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER