Annons

Annons

Dags att nominera till Atea Friidrottsgalan

Vardagshjalte Christina Wänseth Nyman och Fredrik Lindberg från Östersunds GIF Friidrott – vardagshjältar vid galan 2023.

Den 23 januari 2024 kommer Atea Friidrottsgalan att arrangeras på Berns i Stockholm och du kan vara och nominera till några av priserna. Här får du veta vilka och hur du gör för att nominera.

Till tre av galans priskategorier, Årets Ungdomsledare, Svenska Löpares pris och Friidrottens vardagshjälte, finns möjlighet för alla i Friidrottssverige att nominera de personer eller företeelser som man anser är värda att belönas. 

Läs mer om priserna:

Årets Ungdomsledare 

Priset premierar ledarinsatser som skapat långsiktiga verkningar för föreningen, exempelvis i form av attraktivitet och tillväxt. Ett ledarskap som är starkt inkluderande och värdegrundsbaserat. Priset bör uppmärksamma ledare i olika åldrar med olika bakgrund från olika delar av landet och i stora och små föreningar. 

Svenska Löpares pris 

Priset tilldelas person, förening, arrangör eller någon speciell företeelse som verkligen har gjort skillnad och bidragit till en positiv utveckling av friidrotten utanför arena. Priset kan rikta ljuset mot enastående landslagsinsatser, men det kan även uppmärksamma företeelser och engagerade personer i föreningslivet. Svenska Löpares pris kan lyfta personer med olika funktioner i olika åldrar och med olika bakgrund. Verksamheter som omfattas är: trail, terräng, landsväg, ultra, OCR, gång och vandring. 

Friidrottens vardagshjälte 

Friidrottens vardagshjälte är ett pris som Svensk Friidrott delar ut tillsammans med Textilia. Priset tilldelas en person som inom friidrottsrörelsen gjort eller gör betydande insatser i friidrottens vardag, för att skapa en miljö där alla är välkomna och alla trivs. Mottagaren ska vara en person som agerar utifrån Svensk Friidrotts och Textilias värdegrund av inkludering och likabehandling oavsett kön, trosuppfattning, funktionsnedsättning, etnisk tillhörighet, sexuell läggning eller ålder. Vinnaren av Friidrottens vardagshjälte får en prissumma på 30 000 kr. 

Så nominerar du

Via denna enkät skickar du in din/dina nomineringar till Årets Ungdomsledare och Svenska Löpares pris. 

Via denna enkät skickar du in din/dina nomineringar till Friidrottens Vardagshjälte. 

Nomineringarna ska vara inne senast 1 december 2023. 

Läs mer om Atea Friidrottsgalan här

Relaterade nyheter

Patricia Kamga (2)
Patricia och Tindra över JVM-kvalgränsen

Släggkastaren Patricia Kamga satte i helgen personligt rekord med 59.32 och har därmed överträffat kvalgränsen till sommarens U20-VM i Lima. I diskusringen kastade Tindra Törnestam 49.17 vilket också är över kvalgränsen. Här kan du läsa mer om vad so…

LÄS MER
Karl Ottfalk 9396
Terräng-VM toppar påskhelgen

Påskhelgen är en lugn period tävlingsmässigt i Sverige men i Belgrad avgörs under påskaftonen terräng-VM med två svenska deltagare. Dessutom pågår college-säsongen borta i USA för fullt med flera svenskar i aktion.

LÄS MER