Annons

Annons

Dags för säsongens andra Diamond League – tre svenska kastare till start

2Adfd49b Fa2d 472C Be79 49665C68d644 Daniel Ståhl på träningsläger i Portugal.

FOTO: FILIP LÖÖV

Det har blivit dags för Diamond League-tävlingen i marockanska Rabat och på söndag kväll kommer vi att få se tre svenska kastare möta internationellt motstånd.

Bänka er framför tv:n på söndag den 26 maj, klockan 19.30 för att se tre starka svenska kaststjärnor utmanas av riktigt bra internationellt motstånd.

Fanny Roos ställs mot ett tufft startfält i damernas kula med bland andra kanadensiskan Sarah Mitton och portugisiskan Auriol Dongmo.

I herrarnas diskus har vi våra båda diskusstjärnor Daniel Ståhl och Simon Pettersson. Simon har haft en lite kämpig start på säsongen men Daniel Ståhl visade på bra klass när han skickade iväg diskusen över 69 meter under förra helgens tävling i Norrköping.

Och bra form lär behövas om de ska kunna hävda sig i söndagens tävling. Med på startlistan finns, förutom svenskarna, bland andra Kristjan Ceh, som har kastat 70.89 hittills i år. Vi kan alltså ha en högklassig diskustävling att se fram emot.

***

Tävlingen visas på C More med start 19.30 och i Sportkanalen från klockan 20.00.

Du hittar startlistor och tidsprogram på Diamond Leagues hemsida.

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER