Annons

Annons

Daniel Ståhl över 70 meter på Paavo Nurmi Games

Daniel Stahl23 (2) Daniel Ståhl över 70 meter två tävlingar i rad.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det var en väldigt fin svenskkväll i Åbo när Paavo Nurmi Games avgjordes. Henrik Larssons svenska rekord var höjdpunkten, men Daniel Ståhl kom över 70 meter igen och Emil Blomberg slog nytt personligt rekord.

Den stora skrällen under kvällen var förstås Henrik Larssons nya svenska rekord på 100 meter, men kvällen bjöd på fler fina svenska prestationer.

För fjärde året i rad tog Daniel Ståhl, som verkligen trivs i Åbo, hem segern i diskus på Paavo Nurmi Games med ett mäktigt kast på 70.38.

– Det hjälper att det är en så magisk kväll här i Åbo. Man blir nästan rörd av hur fint det var, sa han till SVT efter tävlingen.

Slovenen Kristjan Ceh lyckades inte spräcka 70-metersgränsen utan stannade på en andraplats på 68.67. Ceh hade flera kast som såg ut att vara över 70 meter, men som blev underkända efter granskning.

Simon Pettersson har fortsatt en svag säsong och stannade på en sjundeplats på blygsamma 59.11.

Nytt personligt rekord för Emil Blomberg

När det var dags för 3000 meter hinder stod två svenskar på startlinjen, Emil Blomberg och Vidar Johansson. Emil höll sig högt upp i fältet under hela loppet och med ett varv kvar låg han på tredje plats. Han krigade sig upp till en andraplats på upploppet med en stark finish. Han var snubblande nära att komma under 8:20, men missade med en hundradel och kom i mål på 2:20.01, vilket var ett nytt personligt rekord.

Vidar Johansson kom i mål på säsongsbästat 8:23.01, som gav honom en fin femteplats.

Andreas Kramer sprang ett väldisponerat lopp på 800 meter och med en stark spurt kom han i mål på 1:44.95, vilket var en tiondel över hans säsongsbästa vilket gav honom en tredjeplats.

På 110 meter häck fick vi se Max Hrelja göra sitt näst bästa lopp i livet. I försöksheatet tog han sig till final med fem hundradelars marginal på 13.66. Och ännu snabbare gick det i finalen. Max Hrelja fick ingen kanonstart, men tog in under hela loppet och vräkte sig över mållinjen på 13.53, tre hundradelar från hans personliga rekord.

Alla resultat från tävlingen hittar du här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER