Annons

Daniel Ståhl svensk mästare i diskus: ”Jag är nöjd med serien”

Daniel Ståhl (15) Daniel Ståhl höll för favorittrycket på SM.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Daniel Ståhl bjöd på en fin och jämn serie när han plockade hem guldmedaljen i diskus på lördagseftermiddagen. Silvret gick som väntat till Simon Pettersson.

Annons

På förhand var männens diskusfinal en av höjdpunkterna under SM-dagarna i Söderhamn. Om inte annat med tanke på förra årets superfinal då Simon Pettersson till slut nöp guldet framför Daniel Ståhl med sitt kast på 70.42. I år har Simon haft en lite motig säsong medan Daniel Ståhl har haft flera tävlingar över 70 meter, så Daniel hade favorittrycket på sin sida inför årets final.

Förutom Ståhl och Pettersson kunde man vänta sig långa kast från bland andra Jesper Ahlin och Niklas Arrhenius.

Daniel inledde med ett klart ledningskast på 67.61 medan Simon inledde mer blygsamt med 59.74. I den andra omgången klämde Jesper Ahlin i med nytt personligt rekord när han kastade iväg diskusen 58.82 meter och gick in på en klar bronsplats. I tredje omgången ökade Simon Pettersson till 60.23 och satte sig säkert på silverplatsen, men hans frustration över att inte få till kastningen på den nivån som han själv önskar var uppenbar under tävlingen.

– Tajmingen och tekniken brister lite grann. Jag vet vad jag ska göra men jag får inte ut det under tävling, säger Simon Pettersson till SVT.

Det blev inga förändringar i toppstriden under de sista omgångarna och Daniel Ståhl fick ta hem sitt väntade SM-guld med sitt kast på 67.61. Simon Pettersson fick silver med 60.23 och Jesper Ahlins nya pers, 58.82, räckte till en bronsmedalj.

–  Det känns bra. Jag är nöjd med serien. Träningen rullar på och nu är det Malmö GP nästa vecka, säger Daniel Ståhl, som inte vill avslöja sina VM-mål, till SVT.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter