Annons

Dubbla guld för Hanna Hermansson – "Känner mig väldigt stark"

Hanna Hermansson (6) Hanna Hermansson med sina två SM-guld.

FOTO: DECA TEXT&BILD

På kvinnornas 800 meter lyckades Turebergs Hanna Hermansson bärga helgens andra SM-guld. "Jag är nästan förvånad över att det finns så mycket att ta av på upploppet, så det ska bli kul att se hur långt det räcker i Budapest om några veckor", säger Hanna. På herrsidan tog Andreas Kramer sitt sjunde raka SM-guld på distansen.

Annons

Hanna Hermansson och Örgrytes Wilma Nielsen hade snackat ihop sig inför 800-metersfinalen; Wilma skulle dra första varvet och sedan skulle Hanna ta över strax före klockringningen och på upploppet skulle det självfallet vara fri fart.

Löparna följde uppgjord plan och starkast denna dag var Hanna Hermansson. 

- Ja, vi hade egentligen velat komma ner på lite lägre tider, så att Wilma fick visa sin form på 800 meter. Nu blev det lite svåra väderförhållanden med rejält regnande och jag tycker vi gör det bra med tanke på det, säger Hanna som sprang i mål på 2:03.29.

Wilma blev tvåa på 2:03.58 och trea blev Wilmas syster Julia som satte ett nytt personligt rekord med 2:03.84.

Ifjol i Norrköping var det Wilma som vann SM-titeln på 800 meter, medan Hanna fick nöja sig med silvret. Nu blev det revansch för Turebergslöparen, som under lördagen även segrade på 1500 meter.

Annons

- Ja, det är alltid kul att vinna. Och jag tror att det är min första dubbel sedan 2018. Jag känner mig väldigt stark mot slutet och är nästan förvånad över att det finns så mycket att ta av på upploppet, så det ska bli kul att se hur långt det räcker i Budapest om några veckor, säger 34-åringen.

Andreas Kramer tog sitt första SM-guld utomhus redan 2017 och hade inga problem att ta sitt sjunde raka titel. Andreas var offensiv från start tillsammans med Alexander Lundskog och Samuel Pihlström och de tre gick i från övriga fältet. Med ett varv kvar knuffades Alexander och Samuel samtidigt som Andreas började skapa en lucka bakom sig.

In på upploppet var Andreas ohotade och tog guldet på 1:47.74 medan Samuel Pihlström tog silver med 1:48.98. Alexander Lundskog såg länge ut att kunna ta bronset men Yared Kidane spurtade snabbt och fällde sig precis före Alexander. Yareds bronstid blev 1:49.75.

- Det blev lite otur med vädret när regnet började ösa ned precis innan men kroppen kändes bra och jag gick för seger. Det är ingen imponerande tid men jag är nöjd med guldet, säger Andreas Kramer.

Alla resultat från SM-tävlingarna i Söderhamn hittar du här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter