Annons

Annons

Dubbla svenska segrar på 100 meter – "Det var ett skönt lopp"

100M Finnkamp23 Den svenska 100-meterstrion, Filippa Sivnert, Julia Henriksson och Ida Staafgård.

FOTO: DECA TEXT&BILD

När Finnkampen klev in på Stockholms Stadion inleddes tävlingarna med dubbel svensk sprintseger genom Henrik Larsson och Julia Henriksson.

Finnkampen 2023 på Stockholms Stadion inleddes i ett lite ruggigt väder med kyliga vindar, men den goda stämningen på Stadion gjorde att publiken höll sig varm från insidan.

I det manliga 100-metersloppet låg mycket fokus på matchen i matchen, duellen mellan Henrik Larsson och Samuli Samuelsson. Det blev Henrik som gick segrande ur striden på 10.26, sju hundradelar från Finnkampsrekordet. Samuli Samuelsson blev faktiskt inte ens tvåa utan blev passerad precis före mål och blev trea på 10.42. Tvåa blev istället Valtteri Louko på 10.41.

Simon Plesse blev femma och William Thor gick i mål som sexa. Poängen blev 11-11.

– Det kändes bra. Det var lite kyligt och blåsigt, men det blev ett skönt lopp med tanke på förutsättningarna och det var det sista 100-metersloppet för säsongen. Jag tror att det ska bli lite varmare i morgon så då kan man blåsa på ordentligt, säger Henrik Larsson, som springer 200 meter på söndagen.

Gällande duellen med Samuli Samuelsson säger han att det är lätt att jaga i gång en duell om man tittar på årsbästan och personbästan, men att verkligheten är något annat:

– Tittar man på statistiken tror jag inte att jag har förlorat ett lopp mot honom sedan 2017.

När det var dags för kvinnorna att springa 100 meter var det tal om en annan duell, den mellan Julia Henriksson och Lotta Kemppinen. Efter inte mindre än tre omstarter kom de så iväg.

Återigen blev det svenskt först i mål. Julia Henriksson höll Lotta Kemppinen ifrån sig och vann på 11.74. Sedan kom Filippa Sivnert femma och Ida Staafgård sexa så poängen blev 12-10 till Finland.

– Det är jätteroligt! Finnkampen är den bästa tävlingen på året och jag har min familj och släkt på plats här. Sedan var det ett väldigt stökigt lopp med många omstarter men jag kunde hålla det samman, så det var skönt, säger Julia Henriksson.

Finnkampen är för många den sista tävlingen för säsongen och Julia ser fram emot lite lugn:

– Det ska bli skönt med lite vila, men först ser jag fram emot att springa snabbt här. Jag ser fram emot stafett och 200 i morgon, säger hon.

***

Alla resultat från Finnkampen hittar du här.

Mer information om Finnkampen hittar du här.

Relaterade nyheter