Annons

Annons

Elsa Sundqvist trea i Oderzo – laget tvåa: ”En höjdpunkt på säsongen”

20230916 191408 Elsa Sundqvist slutade trea i 5-kilometersloppet.

Sverige hade skickat två starka U20-lag till Trofeo Opitergium, en årlig löpartävling i italienska Oderzo. I tjejernas lopp blev det succé med en tredjeplats för Elsa Sundqvist och andraplats för laget.

Att Sverige skickar två svenska U20-lag till italienska Oderzo är en del i satsningen Svenska Löpartalanger där tanken är att de aktiva ska få erfarenhet av att möta internationellt motstånd.

Sverige ställde upp med fem flickor och fem pojkar där tjejerna lyckades bäst. Elsa Sundqvist slutade trea i 5-kilometersloppet på 16:49, åtta sekunder bakom vinnaren Margherita Voliani från Italien. Ebba Broms blev fyra i loppet, tio sekunder bakom Elsa och tillsammans med Saga Provci som blev 19:e tog de hem en andraplats i lagtävlingen.

– Jag visste att det skulle bli en rusning i början av loppet när alla försöker få en så bra placering som möjligt. Då försökte jag bara vara lugn och slösa så lite krafter som möjligt men samtidigt vara med där framme, säger Elsa Sundqvist efter loppet.

– När det var två varv kvar började jag försöka pressa upp tempot lite för att så många som möjligt skulle släppa. Under sista halvan av sista varvet började de två tjejerna framför mig trycka på och då kände jag att jag inte riktigt kunde svara. Jag försökte hålla ihop det så bra som möjligt men insåg på upploppet att jag inte skulle kunna utmana om första- eller andraplatsen men jag är väldigt glad över att komma trea. 

Elsa beskriver även känslan av att tävla som del av ett lag och att resan till Italien har varit en av säsongens höjdpunkter.

– Det är verkligen jättekul att tävla som ett lag. Ibland kan löpning bli lite ensamt eftersom det är en väldigt individuellt sport, så att få tävla som ett lag är verkligen en höjdpunkt på säsongen. Att få resa med alla medeldistansare till en så mysig stad har varit fantastiskt, det känns som att vi är en liten familj. Loppet var jättekul med många åskådare och arrangemanget var väldigt välordnat.

Det svenska flicklaget slutade tvåa.

 

I pojkarnas lopp över 10 kilometer slutade Gabriel Claesson på en 20:e plats som bästa svenska löpare med tiden 32:03. Vann gjorde Dragos-Iuca Pop från Rumänien på 30:36.

2021 vann det svenska pojklaget tävlingen samtidigt som tjejerna slutade tvåa. I fjol slutade det med en femteplats för pojkarna och flickorna hamnade precis utanför pallen på en fjärdeplats.

Se flickornas individuella resultat här.

Se flickornas lagresultat här.

Se pojkarnas individuella resultat här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Albufeira Bilder
Träning, kunskapsutbyte och viktigt lagbygge i Albufeira

I helgen reste stora delar av det svenska friidrottslandslaget till Albufeira, Portugal för träningsläger. På programmet står massvis av träning, men även möten av olika slag. "Förhoppningen är att lägret skapar ett stort värde på flera olika plan",…

LÄS MER
Benke Karin NY
Benke och Karin basar över nytt PC i Malmö

Benke Blomkvist och Karin Olsson är inga nya namn inom Svensk Friidrott och de är nu tillbaka på förbundet i nya roller. Tillsammans har de under våren startat upp prestationscentrum sprint/häck i Malmö med målet att på ett bättre sätt kunna stötta b…

LÄS MER