Annons

Emil Danielsson vidare till semi trots fall

Emi Danielsson23 Emil Danielsson fick en chans på semin på 1500 meter.

Det såg ut att bli ett mörkt slut för Emil Danielsson i försöksheatet på 1500 meter när han föll med 600 meter kvar av loppet. Men en videogranskning gav honom en chans i semifinalen.

Annons

Först ut bland svenskarna under lördagens kvällspass i Budapest var Emil Danielsson i försöken på 1500 meter. I hans heat, det första för kvällen, fanns bland andra den norske suveränen Jakob Ingebrigtsen. Danielsson inledde loppet med att lägga sig en liten bit bak i klungan, i rygg på norrmannen.

Det var lite trångt för Danielsson där han låg mitt i klungan när halva loppet hade gått och det skulle få ödesdigra konsekvenser. När 600 meter av loppet återstod tappade schweizaren Elmer balansen mitt framför fötterna på Emil och likt dominobrickor rasade både Emil Danielsson och australiensaren Matthew Ramsden.

– Det kändes väldigt bra. Jag hade en bra placering och gjorde mig redo för att ta i det sista på slutrundan. Då hade jag kanske kunnat gå härifrån med ett nytt personbästa och kanske en semifinalplats. Det blev ett snöpligt slut, sa en besviken men samlad Emil Danielsson.

Men så snöpligt skulle det inte bli till slut. Den svenska ledningen på plats begärde videogranskning av händelsen och Emil bedömdes ha blivit så hindrad i loppet, helt utan egen förskyllan, att han fick en plats i semifinalen i övermorgon.

***

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

Startlistor och resultat hittar ni här.

Annons

Annons

Relaterade nyheter