Annons

Annons

Emilia sexa i kulfinalen: ”Jättenöjd med placeringen”

MALMEHED Emilia 9182 Emilia Malmehed slutade sexa i kulfinalen.

I den kvinnliga kulfinalen på U23-EM hade vi två svenska deltagare efter att Emilia Malmehed stött 15.34 i kvalet medan Linn Gabrielli Gustafsson tog sig dit efter en protest. Emilia stötte återigen över 15 meter och tog en meriterande sjätteplats.

Kvinnornas kula var den första grenen att avgöras inne på Leppävaara Stadium och favoriten Alida van Daalen från Nederländerna infriade alla förväntningar genom att vinna på 18.32.

Emilia Malmehed satte personligt rekord i kvalet med 15.34 men finalen inledde hon något trevande med övertramp i första stöten följt av 14.41. Ytterligare ett kryss i tredje omgången innebar att Emilia låg på den åttonde och sista platsen för att få göra samtliga sex stötar.

Linn Gabrielli Gustafsson öppnade tävlingen med 14.17 vilket skulle visa sig bli hennes längsta stöt för kvällen. Linn som stötte sist av deltagarna var det sista hotet mot Emilias åttonde plats. Ingen ökning för Linn i sista stöten innebar att Emilia var säker bland de åtta bästa samtidigt som Linn slutade tia.

I den fjärde omgången ökade Emilia till 15.17 och klättrade två placeringar upp till sjätte. De två sista stötarna var under 15 meter för Emilia som slutade sexa i tävlingen.

– Dagen kändes bra till en början men jag blev lite trött efter kvalet så jag hade hoppats på lite mer nu i finalen men jag är jättenöjd med placeringen, sa Emilia efter tävlingen.

Sjukamparen Angel Richmore, som föll i häckloppet och sedan tangerade sitt personliga rekord i höjd med 1.77, stötta 12.88 i kula och valde sedan att avbryta mångkampen.

Se alla resultat från U23-EM här.

Läs vår guide till U23-EM.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER