Annons

Annons

Fanny Roos svensk mästare med en 19-meterstöt

Kultrio Sm23 Medaljtrion i kula: Vanessa Kamga, Fanny Roos och Sara Lennman.

FOTO: FILIP LÖÖV

Fanny Roos har hittat formen inför den andra delen av säsongen och det visade hon igen under SM när hon återigen stötte 19 meter. "Det är det längsta gjort på ett SM och jag är glad över att vinna."

Inför SM har Fanny Roos verkat hitta den riktiga toppformen. Så sent som under Bottnarydskastet i mitten på juli stötte hon ett nytt årsbästa på 19.27 och i den skadade Axelina Johanssons frånvaro var Fanny den solklara favoriten på förhand. Bakom Fanny Roos lurade Sara Lennman som kändes given för medalj och bakom henne fanns såväl Vanessa Kamga som Victoria Wickman och Frida Åkerström som aspirerade på medaljer. Vanessa Kamga som även har en diskusfinal senare under söndagen.

Inför den tredje omgången ledde Fanny Roos med en stöt på 18.35 från första omgången. I tredje ökade hon och spräckte 19-metersgränsen för tredje tävlingen i rad när hon stötte 19.00. Sara Lennmans tredje stöt mätte 17.37 vilket satte henne på en trygg andraplats före Vanessa Kamga på tredje plats med en stöt på 16.07.

Det blev inga förändringar i topptrions placeringar under de sista omgångarna, utan den enda förändringen var att Sara Lennman ökade till 17.55 i den fjärde omgången. Guld till

Fanny Roos, silver till Sara Lennman och brons till Vanessa Kamga.

– Det kändes bra, jag är glad att göra 19 meter igen. Det är det längsta gjort på ett SM och jag är glad över att vinna, sa en glad Fanny Roos till SVT efter tävlingen.

Guldet var Fannys elfte SM-guld utomhus och nu ser hon fram emot resten av säsongen, med bland annat VM i Budapest i slutet av augusti:

– Det känns som att det har blivit bättre och bättre under säsongen så det är skoj. Jag tror att det bara krävs att jobba på och hitta kontinuitet så kommer de längre stötarna.

***

Alla resultat från SM-tävlingarna hittar du här.

Mer information om dagens tävlingar hittar du här

Relaterade nyheter