Annons

Annons

Fanny Roos tog sin åttonde Finnkampsseger

Fanny Roos under EM-finalen. Fanny Roos.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det blev seger igen för Fanny Roos i Finnkampskulan, hennes åttonde i rad. Michaela Meijer kom trea i kvinnornas stavhopp precis som Ragnar Carlsson gjorde i herrarnas slägga. I damernas spjut blev det en väntad finsk trippelseger.

Redan i första omgången stötte Fanny Roos över 18 meter och tog ledningen med 18.05. Hon ökade i sin andra stöt med en centimeter till 18.06, vilket också skulle bli segerresultatet.

Efter den tredje omgången var det svenskt även på andra plats där Sara Lennman låg efter en stöt på 17.11. Sara ökade sedan till 17.24 och Sverige kunde samla ihop poäng för en första, andra och sjätte plats genom Frida Åkerström. Det blev till slut 13-9 till Sverige i grenen.

– Det är fantastiskt att tävla här, fantastisk stämning. Det är kul att vara i Stockholm och stöta och göra så bra som möjligt för laget, säger Fanny Roos efter sin insats.

VM-bronsmedaljören vann stavhoppet

Michaela Meijer var i Budapest och VM-tävlade i stav och där var även finska Wilma Murto som kom hem med ett brons. Stavtävlingen på Finnkampen fick, inte helt oväntat en finsk segrare genom just Murto som vann på 4.65. Men även efter att hon säkrat segern fortsatte hon hoppa och försöka på nytt Finnkampsrekord, 4.74, vilket blev för högt idag.

Tvåa blev Finlands Elina Lampela och på tredje plats hittade vi Michaela Meijer som hoppade 4.25.

Det blev också svenskt på fjärde och femte plats genom Sara Winberg och Hanna Jansson ochFinland vann grenen med 13-9. 

Ragnar Carlsson trea efter stark avslutning

Ragnar Carlsson inledde släggtävlingen med tre ogiltiga kast, men i den fjärde omgången blev det giltigt, men inte tillräckligt långt för att kunna spränga sig in i den finska topptrion. I femte däremot fick han bra kraft i släggan och kastade sig upp på en tredjeplats med 70.52.

Han blev omkastad i den femte omgången och det såg ut som att det skulle bli 16-6 till Finland. Men Ragnar ville annat. Han klämde i med 70.91 i sista omgången och upp på tredjeplats igen.

På femte plats kom Alfons Haals och på sjätte Karl Ludvik vilket gav poängen 15-7 till Finland.

Finsk trippel i kvinnligt spjut

Kvinnligt spjut är historiskt en stark finsk gren, så även i årets Finnkamp, även om de svenska damerna låg i topp efter första omgången efter misslyckade kast av våra gäster från öst.

Sedan blev allt i sin ordning och Sanne Erkkola, Jatta-Mari Jääskeläinen och Anni-Linnea Alanen placerade sig som etta, tvåa och trea. 

På fjärde plats hittade vi Carolin Näslund som kastade 52.74, femma kom Matilda Elfgaard och sexa blev Beatrice Lantz, vilket resulterade i 16-6 till Finland.

***

Alla resultat från Finnkampen hittar du här.

Mer information om Finnkampen hittar du här.

Relaterade nyheter