Annons

Annons

Favoritseger i männens spjut när Jakob Samuelsson tog guld

Jakob Samuelsson från Hässelby SK Jakob Samuelsson (arkivbild)

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det blev favoritseger i männens spjut när Jakob Samuelsson gjorde slut på tävlingen redan i det första kastet och plockade hem SM-guldet.

I spjuttävlingen satte favoriten och Sverigeettan Jakob Samuelsson från Hässelby SK ner foten redan i första kastet. Jakob, som har kastat över 80 meter under säsongen, kastade 79.42 i sitt första kast. Över 70 meter i första omgången kom även Esa Hiltunen från Ullevi och Sävedalens Jakob Rahm.

Jakob Samuelsson valde sedan att stå över resten av omgångarna och kunde luta sig tillbaka på sitt första kast och invänta segern.

– Det var skönt att det bara behövdes ett kast, jag har dragits med lite skadeproblem och vill inte riskera något inför ett eventuellt VM. Så planen var faktiskt att bara kasta ett kast, säger Jakob Samuelsson till SVT.

Om segerkastet säger han så här:

– En fullträff var det väl inte men det var väldigt bra. Det finns mer, men det får jag väl spara. 

De tre längsta kasten var också de kast som kom i första omgången i tävlingen eftersom ingen i topp tre ökade under resten av omgångarna. Spjutpallen blev alltså så här: guld till Jakob Samuelsson på 79.49, silver till Jakob Rahm på 71.12 och silver till Esa Hiltunen på 70.83.

Hela resultatlistan hittar du här.

Ståhl och Pettersson klara för diskusfinalen

Under fredagen avgjordes även kvalet till herrarnas diskus och de båda stjärnorna Daniel Ståhl och Simon Pettersson behövde endast varsitt kast för att kvalificera sig till lördagens final. Simon kastade 60.97 i första och Daniel Ståhl 64.67.

Vilka mer som kvalificerade sig kan ni se i resultatlistan.

Relaterade nyheter