Annons

Annons

Femma genom tiderna efter magiskt sistahopp

Marcus Eklund Ny Marcus Eklund.

FOTO: LINUS MATTSSON

Under söndagen avslutades både Hotel Quality Games i Växjö och Täby Vinterspel och här följer några notiser vi gärna vill lyfta. Och en kille som verkligen lyfte i Sätra Friidrottshall, han heter Marcus Eklund.

För söndagens häftigaste resultat på Täby Vinterspel svarade arrangörsklubbens Marcus Eklund som i sista omgången av trestegstävlingen slog till med 15.57. En fantastisk prestation av den 18-årige Täbykillen som tidigare hoppat 14.99 utomhus och 14.24 inomhus.

Nu är Marcus inte bara vinterns Sverigeetta bland seniorer. Han kliver även in på femte plats på den svenska genom-tiderna-listan för P19.

På hopptemat fick vi även se Täbys höjdess Fabian Delryd göra årsdebut och med segerresultatet 2.15 toppade han för en kort stund den svenska årsbästalistan. Ett par timmar sedan återtog dock Melwin Lycke Holm positionen som etta när han klarade 2.18 i Luxemburg.

På 60 meter häck segrade Huddinges Alva von Gerber på 8.43, och i försöken gick det ännu fortare, 8.41, vilket var personligt rekord med 12 hundradelar. Alva är nu tvåa på den svenska årsbästalistan.
Överst på den listan tronar Maja Maunsbach som under lördagen sprang på 8.27 i Ann Arbor, Michigan.

Killarnas häckfinal i Sätra Friidrottshall vann MAI:s Anton Levin på 7.94 vilket även det är nytt svenskt årsbästa, som vi dock gissar ligger pyrt till när klubbkompisen Max Hrelja årsdebuterar i Århus på tisdag.

I kulringen visade Jesper Arbinge att formen fortsatt är god. I Göteborg den 13 januari flög kulan hela 19.57. Nu mätte längstastöten 19.29.

Här hittas alla resultat från Täby Vinterspel

I Växjö fick vi bland annat se Hammarbys 06:a Esther Sahlqvist vinna 60 meter häck på nya personliga rekordet 8.50. Och IFK Helsingborgs Gabriella Jönsson vann stavhoppet på 4.11 i sin första tävling för året.

Här hittas alla resultat från Quality Hotel Games

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER