Annons

Annons

Finland tog dubbel seger i Ungdomsfinnkampen

William Trulsson23 (1) William Trulsson imponerade stort.

Ungdomskampens andra dag startade med Sverige i underläge i både flick- och pojkkampen och varken de svenska flickorna eller pojkarna mäktade med att komma i kapp under söndagen.

I flickkampen var det flera grenar där länderna hade varannan placering, så kampen var   under söndagen mycket jämn, men några sköna svenska dubbelsegrar fick vi. I stavhoppet hoppade Kajsa Roth hem segern på 3.92 som hon tog i första försöket och Beate Pott slog till med nytt personligt rekord med 3.87 som gav henne en andraplats.

Och 3000 meter blev ett riktigt bra svenskt lopp där Majken Söderlund Larsson sprang i mål som segrare på 9:47.08 och Freja Bjerström kom in som klar tvåa på 9:54.86.

Och ett par nya personliga rekord resulterade i ytterligare en svensk dubbel i flickornas tresteg. Lovisa Ulvenstam hoppade 12.88, vilket gav henne grensegern och tvåa kom Stella Lundström som hoppade 12.67.

Imponerande löpning av William Trulsson

På söndagen blev det inga svenska dubbelsegrar för pojkarna. Men några riktigt fina individuella prestationer satte guldkant på förmiddagens tävlingar.

William Trulsson slog till med ett nytt mästerskapsrekord när han vann 200 meter på 21.21. I det loppet var det finskt på andra plats och Ivano Bevanda såg till att Sverige tog tredjeplatsen.

I höjdhoppet blev det en seger för Svante Svensson på det nya personliga rekordet 2.03.Och Gustav Malmkvist tog hem tredjeplatsen till Sverige genom att hoppa 1.94.

Med bara gången och stafetterna kvar var ställningen 116-88 till Finland i pojkkampen och 102-92 till Finland i flickkampen.

Gång är en stark finsk gren och det blev, som väntat, en finsk dubbelseger på både flick- och pojksidan. Det blev också nytt mästerskapsrekord på distansen 3000 meter på pojksidan genom Joel Peltonen som kom i mål på 14:10.06.

Stafetterna på 4x400 meter avgjordes samtidigt som seniorstafetterna på eftermiddagen. Och på pojksidan blev det, efter en oerhört stark öppning av William Trulsson, seger för Sverige på 3:15.62, en och en halv sekund före det finska laget.

På flicksidan blev det jämnt och det skiljde i mål 35 hundradelar, till Sveriges fördel. Segertiden blev där 3:46.20.

***

Alla resultat från Finnkampen hittar du här.

Mer information om Finnkampen hittar du här.

Relaterade nyheter