Annons

Annons

Fint formbesked av Granat – första SM-guldet för Wållgren

Moa Granat (2) Moa Granat fick guldjubla i Söderhamn.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Moa Granat tryckte på rejält redan från start och vann kvinnornas 400 meter häck på fina 56.61. "Det kändes jättebra, det här bådar gott inför U20-EM", säger Vallentunalöparen som satte nytt arenarekord på Hällåsen.

Moa Granat hade inga problem att infria favoritskapet. Det var full fart från start och väl i mål hade hon god marginal till silvermedaljören Hanna Karlsson, IF Göta Karlstad, som sprang på 58.09. Bronset gick till Ebba Svantesson, Upsala IF, som noterades för 59.32.

56.61 är bara 18 hundradelar från det personliga rekordet och Moa känner sig stark inför stundande U20-EM i Jerusalem:

- Det känns jättebra! Det var kul, skönt att köra ett lopp och trycka på ordentligt från början. Det finns saker att slipa på men det är bara bra. Jag var trött mot slutet, men känner att jag håller bättre och bättre och kan springa på hela vägen, så det bådar gott, säger Moa som även glädjer sig åt guldet.

- Det är jättestort. Jag är superglad att kunna försvara titeln, och kul även med tiden och arenarekordet.

Wållgrens första SM-titel 

I herrarnas långa häcklopp bärgade Örgrytes Karl Wållgren karriärens första SM-guld, och han jagades ända in på mållinjen av Spårvägens David Thid. Bronset gick till Viktor Bondesson, Malmö AI.

Karl Wållgren segrade på 50.30, 15 hundradelar för Thid och Bondesson noterades för 50.93, både de sistnämnda satte nya personliga rekord.

- Det var jättekul, det fick rätt felfritt ändå. Jag slog i någon häck men annars gick det rätt bra. Jag är jättenöjd med tiden och guldet, säger Karl.

- Jag har haft en liten sjukdomsperiod efter U23-EM så att jag ändå kunde springa så här bra i dag är jag jättenöjd med.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter