Annons

Annons

Folksam Grand Prix intar Karlstad

Daniel Simon Simon Pettersson och Daniel Ståhl tävlar i Karlstad i kväll. (Arkivbild)

Onsdagen den 5 juli slår Sola arena i Karlstad upp sina portar och välkomnar den svenska friidrottseliten till den nyinvigda arenan när Folksam Grand Prix intar staden.

Nu är det dags att den inviga löparbanorna på nya Sola arena i Karlstad. Och hur gör man det bättre än med sommarens tredje Folksam Grand Prix-tävling. Det har gått ett par veckor sedan tävlingen i Göteborg och efter FGP i Karlstad är det bara Malmö kvar, den 5 augusti, innan Folksam Grand Prix tackar för den här säsongen.

Det finns fortfarande biljetter att köpa till kvällens tävling.

Om du inte har möjlighet att ta dig till Karlstad kan du se huvudtävlingen på SVT2 klockan 18.00–20.00 eller SVT Play klockan 17.25–20.00.

Innan huvudtävlingen drar i gång pågår förtävlingar från klockan 15.00 och du hittar hela tidsprogrammet här. I startlistorna för kvällens tävling hittar du stora friidrottsnamn från såväl Sverige som andra delar av världen, både spännande juniorer och etablerade seniorer.

Bland höjdpunkterna måste vi nämna männens 1500 meter med två svenskar med säsongsbästa under 3.40: Viktor Idhammar och Samuel Pihlström.

Att se Daniel Ståhl kasta diskus är just nu en riktig höjdare och ikväll ställs han mot bland andra Lukas Weißhaidinger och Simon Pettersson. Och ikväll får vi förhoppningsvis se ytterligare ett åttametershopp från Thobias Montler i männens längdfinal.

Julia Henriksson, Sveriges i år snabbaste kvinna på både 100 och 200 meter ska springa 200 meter och den lovande junioren Moa Granat får vi se på 400 meter häck. I längdgropen kommer Maja Åskag att få hoppa mot flera starka hoppare med säsongsbästa strax över hennes eget. Kanske kan vi få se en putsning från Majas sida idag?

Redan igår avgjordes kvinnornas stavhopp i och med en liten stavgala som hölls mitt i Karlstad bland uteserveringarna i Inre hamn. Du kan läsa om smygstarten här.

Resultat från tävlingen hittar du här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER