Annons

Annons

Förbundskapten Bergqvist: "Vi har fått precis det vi önskade"

Tilde Johansson 6995 De svenska damerna har fått den start som Kajsa Bergqvist hoppades på. Här Tilde Johansson i längdhoppet.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Efter den första dagen leder Sverige Finnkampen både på den manliga och den kvinnliga sidan. De svenskar herrarna har tre poängs ledning, 104-101, medan de blågula damerna har 114,5 mot Finlands 112,5 poäng. "Vi har fått precis det vi önskade", säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

Den första Finnkampsdagen på Stockholms Stadion är nu avverkad och halvvägs in i tävlingen har Sverige en knapp ledning både på dam- och herrsidan.

- Det har varit otroligt spännande och jämnt, många fajter och vi har fått precis det vi önskade: att vi skulle få häng i damkampen, där vi låg lite efter på pappret. Det har vi fått nu, så nu kan vi gå in och verkligen bara köra för segern i morgon, säger Kajsa Bergqvist.

- I herrkampen står det och väger men vi har ändå tagit pluspoäng i dag och de är viktiga. I morgon kommer det att bli en episk Finnkampsdag där allting kommer att ställas på sin spets och förhoppningsvis ror vi hem det här även i år.

HÄR hittas alla resultat.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter