Annons

Annons

Friidrottskanalen sänder helgens ungdomsmästerskap

FIK IUSM Spårvägens Fanny Szalkai är en av deltagarna på IUSM i Växjö.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Än är inte inomhussäsongen över och till helgen väntar både IUSM 15–16 i Växjö och NCAA-mästerskapen inomhus i Boston där tre svenskor finns med. Dessutom avgörs European Throwing Cup i portugisiska Leiria.

För ett par dagar sedan avslutades ett för Sverige mycket framgångsrikt inomhus-VM i Glasgow där det blev ett guld, ett silver och därutöver hela fem placeringar bland de åtta främsta.

Inomhussäsongen är inte slut än och till helgen väntar IUSM 15–16 år i Växjö och ni kan följa tävlingarna på Friidrottskanalen hela helgen. I Boston är det dags för NCAA-mästerskapen, de amerikanska universitetsmästerskapen, dit tre svenska aktiva har kvalat in. En av dem är Hellas Emilia Sjötrand som med sina 14.09 i tresteg kommer till tävlingarna med det bästa årsbästat i startfältet.

Den internationella utomhussäsongen drar i gång för några av våra bästa kastare när European Throwing Cup avgörs i Leiria.

Observera att listan kan komma att uppdateras när nya namn tillkommer eller tv-sändningar presenteras. Vissa resultatlänkar fungerar inte förrän tävlingarna har börjat.

Torsdag 7 mars – lördag 9 mars
NCAA-mästerskapen, Boston

Svenska deltagare: Emilia Sjöstrand (längd och tresteg), Wilma Nielsen (800 meter) och Angel Richmore (femkamp). Här hittas startlistorna.
Följ resultaten här.
Mer information hittas på tävlingens hemsida.

***

Lördag 9 mars – söndag 10 mars
IUSM 15–16 år, Växjö

Mer information hittas på tävlingens hemsida.
Tävlingarna sändsFriidrottskanalen med start 09.55 på lördag och 08.55 på söndag.

***

Lördag 9 mars – söndag 10 mars
European Throwing Cup, Leiria

Svenska deltagare: Bland andra Simon Pettersson, Vanessa Kamga, Ragnar Carlsson och Grete Ahlberg. Se hela den svenska truppen här.
Mer information hittas på tävlingens hemsida.
Tävlingarna sändsEuropean Athletics Youtube-kanal.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

K Höjd 777 9231
Maja Nilsson öppnade säsongen med 1.90

I Kenyas huvudstad Nairobi inledde Örgrytes Maja Nilsson sin höjdhoppssäsong med att klara 1.90. Svenskan slutade tvåa i tävlingen som ingår i World Athletics Continental Tour Gold.

LÄS MER