Annons

Annons

Fyra svenska avancemang på 400 meter häck

WÅLLGREN Karl 9330 Karl Wållgren var en av fyra svenskar som tog sig vidare till semifinal på 400 meter häck.

FOTO: DECA TEXT&BILD

På U23-EM i Esbo hade Sverige sex löpare med på 400 meter häck, tre killar och tre tjejer. Av de sex lyckades fyra ta sig vidare till semifinal, dessutom satte Ebba Åhman nytt personligt rekord från bana ett.

Killarna var först ut och samtliga lyckades ta sig vidare till semifinal på placering. David Thid inledde med att bli trea i sitt försöksheat på 51.55, de tre första i varje heat avancerade direkt till semi. Karl Wållgren tröttnade något på slutet av sitt lopp men kunde ändå ta en andraplats på 51.30.

Sist ut av de svenska killarna var Oskar Edlund som kontrollerade sitt heat och joggade i mål på 50.75. Både Karl och Oskar har på förhand tider som borde kunna räcka till en final.

Hanna Karlsson sänkte sitt årsbästa ned till 57.97 när hon blev trea i sitt försöksheat. Bara de två främsta tog sig vidare på placering men det skulle visa sig att Hannas tid var den fjärde bästa totalt under försöksloppen och hon tog sig enkelt vidare på tid. 57.97 är den tredje snabbaste tiden i karriären för Hanna som för ett år sedan tog silver på U20-VM i Colombia.

Tyvärr blev det inget avancemang för Ebba Åhman men däremot ett nytt personligt rekord på 59.59 från den svåra bana ett. Inte heller Tyra Landin lyckades ta sig vidare till semifinal när hon blev sexa i sitt försöksheat på 1:01.24.

På herrarnas korta häck hade Sidrak Afework otur med vinden som i hans lopp blåste -2.3m/s. Med 14.48 var Sidrak ändå inte mer än 13 hundradelar över det personliga rekordet. För att ta sig vidare till semi krävdes det att man sprang på 14.13.

Maja Maunsbach gjorde säsongens sista tävling på 100 meter häck efter en lång säsong i USA. I det tredje försöksheatet blev Maja femma på 13.72 vilket inte räckte för att avancera till semifinal, för att ta sig tid på tid krävdes 13.56.

SVT Play sänder U23-EM här.

Se alla resultat från U23-EM här.

Läs vår guide till U23-EM.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER