Annons

Annons

Gabriel Wallmark och Molly Broback vidare till final

WALLMARK Gabriel 9372 Två hopp räckte för att Gabriel skulle vara klar för final.

Under fredagens försökspass på U23-EM fick vi se två svenska avancemang i teknikgrenar. Först genom Molly Broback i diskus och någon timme senare prickade Gabriel Wallmark direktkvalgränsen i tresteg.

Gabriel Wallmark har haft ett tufft år med skador och kvalade in till mästerskapet under Lag-EM. I trestegskvalet öppnade Gabriel med ett hopp på 15.67 vilket med god marginal hade räckt till final. I sitt andra hopp prickade han direktkvalgränsen 15.90 som skulle komma att bli kvalets tredje längsta hopp. Trestegsfinalen avgörs på lördag.

– Jag lyckades vara avslappnad i dag, fantastiskt stöd från publiken och allt kändes rätt. Jag kände också att jag lyckades spara så mycket energi jag kunde till i morgon, säger Gabriel Wallamark.

Molly Broback inledde diskuskvalet med ett ogiltigt kast följt av 49.31. I det tredje och sista kastet ökade hon till 51.18 och gick upp på en åttonde plats i kvalgrupp A. Den andra kvalgruppen var klart svagare med endast fyra kastare som lyckades ta sig längre än Mollys 51.18. En tiondeplats totalt i kvalet innebär att det blir final på söndag för Molly.

SVT Play sänder U23-EM här.

Se alla resultat från U23-EM här.

Läs vår guide till U23-EM.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Kajsa Bergqvist24
Nu börjar inomhus-VM: ”Ett taggat gäng”

Glasgow vibrerar av friidrottsyra – på förmiddagen fredagen den 1 mars drar inomhus-VM igång. Och först ut bland svenskarna är mångkamparen Bianca Salming: "Hon kan vara med och fajtas", säger Kajsa Bergqvist.

LÄS MER
Khaddi Sagnia 1
Friidrotts-VM 2027 till Peking

Under onsdagen kom beskedet från World Athletics att VM 2027 kommer att gå i Kinas huvudstad Peking. Precis som på VM 2015 kommer tävlingarna att avgöras i "Fågelboet" som invigdes i samband med OS 2008.

LÄS MER