Annons

Annons

Guld på 200 meter till Nora Lindahl efter tusendelarstrid

Nora Lindahl23 (1) Nora Lindahl visade vem som var starkast på upploppet.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Sveriges andra guldmedalj på U20-EM kom bara tio minuter efter den första när Hässelbys Nora Lindahl forsade fram på 200 meter och vann loppet med åtta tusendelar till godo.

Nora Lindahl från Hässelby SK sprang ett minst sagt övertygande försöksheat på 200 meter under tisdagen. Hon blixtrade verkligen till och gick i mål först i sitt heat på 23.35, nytt personligt rekord och den tredje snabbaste tiden i Sverige i år.

På onsdagskvällen skulle Nora Lindahl så springa final. Friidrottssverige hade knappt hämtat sig från Jonathan Grahns guldmedalj på 3000 meter tio minuter tidigare när det var dags för Nora att sätta fötterna i startblocken.

– Jag såg på storskärmen att "någon" fick guld så då tänkte jag att jag ska också göra det, sa Nora direkt efter loppet.

Nora Lindahl fick en bra start och gjorde sedan en fin kurvlöpning. Men det var på upploppet som Nora Lindahl verkligen visade vem det var som skulle ta hem guldet. När upploppet började låg hon några meter bakom täten, men hon kunde hålla sin höga fart ända in i mål. Hon gjorde en enorm satsning och fällde sig över mållinjen, åtta tusendelar före tvåan Alexa Sulyán från Ungern.

Det blev ett nytt personligt rekord igen och tiden blev 23.26.

– Jag fick en bra start och sen märkte jag att jag låg efter i slutet av kurvan. Då bara gasade jag hela vägen in i kaklet. Jag kände att de fyra sista stegen var gränsfall för att jag skulle kunna köra ända in i mål.

Hon fortsätter:

– Jag hade absolut inte förväntat mig det här eftersom jag kom in som rankad 9–10, så målet var egentligen bara att ta mig till final. 

 

 

***

Se alla resultat här.

Här hittar du guiden till U20-EM där alla information du behöver finns. 

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER