Annons

Annons

Härliga pluspoäng av medeldistansarna – Pihlström vann efter superspurt

Samuel Pihlström (1)

FOTO: DECA TEXT&BILD

På herrarnas 800 meter fick publiken se en mycket spännande fajt om segern mellan Samuel Pihlström och Finlands Joonas Rinne, där svensken segrade med 29 hundradelars marginal. "Det känns så sjukt bra", säger Samuel Pihlström. Såväl manliga 800 m som kvinnliga 1500 m blev fina svenska plusgrenar.

Manliga 800 meter blev en tajt historia som kom att avgöras först på upploppet, där Samuel Pihlström hade vassaste spurten och segrade på 1:48.99. Alexander Lundskog blev fyra och Victor Wahlgren femma, vilket innebär att Sverige vann grenen med 12-10, fyra blågula pluspoäng jämfört med den så kallade papperslandskampen.

- Det var kul! Jag visste att Joonas (Rinne) skulle vara den största utmanaren och jag bara försökte hålla honom stängd. Jag försökte hålla honom på utsidan, han försökte gå om och sedan var det bara att spurta. Det känns så sjukt bra och jag är väldigt nöjd att jag tog segern, säger Samuel Pihlström.

Grenseger även för kvinnorna på 1500 m

I det kvinnliga 1500-metersloppet blev det finsk seger genom Sara Lappalainen som spurtade ner Hanna Hermansson och sprang i mål på 4:09.32, nytt Finnkampsrekord. Hanna Hermansson noterades för 4:10.70.

Även här blev det ett bättre blågult poängutfall än vad förhandsberäkningarna sade. Yolanda Ngarambe slutade trea på 4:10.85 och Wilma Nielsen fyra på nya personliga rekordet 4:11.16.

Enligt förhandskalkylen skulle finländskorna ha vunnit med 13-9, men nu blev det istället svensk seger med 12-10.

Alla resultat från Finnkampen hittar du här.

Mer information om Finnkampen hittar du här.

Relaterade nyheter