Annons

Härligt kvitto för Sundström – pers och guldlycka för Lillemo

M 3000M Hinder 777 9664 Simon Sundström.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Simon Sundström blev svensk mästare på 3000 m hinder på utmärkta 8:22.73. "Jag är jättenöjd. Det blev ett bra upplägg och jag kunde avsluta starkt. Kroppen svarade väldigt bra", säger Simon. I det kvinnliga hinderloppet var Emilia Lillemo vassast. "Skönt att äntligen ha det där guldet. När jag sprang i mål kände jag mig bara lättad", säger Emilia som satte nytt personligt rekord med 9:44.29.

Annons

I männens 3000 meter hinder stod Olof Silvander inledningsvis för farthållningen. Därefter var det Vidar Johansson och Simon Sundström som anförde loppet.

- Taktiken var att jag och Vidar skulle hjälpas åt. Han skulle börja dra efter att Olof klev av, och sedan skulle jag ta över. Så det blev enligt plan, säger Simon som med kilometern kvar gick loss och sprang mot ett SM-guld.

IFK Lidingö-löparen segrade på säsongsbästat 8:22.73, Simons näst bästa tid i karriären. Ullevis Vidar Johansson blev silvermedaljör på 8:27.08 medan bronset gick till Hässelbys Axel Djurberg som sprang på 8:54.78.

- Det är väldigt självförtroendestärkande att få det här loppet inför VM. Jag är jättenöjd, säger Simon.

En annan av förhandsfavoriterna, Hässelbys Emil Blomberg, klev av efter dryga kilometern då han kände att kroppen inte svarade denna dag.

Annons

Guldjubel och pers för Lillemo

I det kvinnliga hinderloppet anförde Emilia Lillemo från start till mål. Högbys Julia Samuelsson var den löpare som orkade hänga på längst, men sista kilometern var Emilia helt loss.

Efter två raka SM-silver kunde Täbylöparen guldjubla och även glädja sig åt ett nytt personligt rekord, 9:44.29, en putsning med 2.68.

- Det betyder mycket bara att visa att det finns snabbare tider. Jag har haft det lite struligt, men alltid vetat att det finns bättre tider i kroppen. Sedan är 9.44 ingen supertid egentligen, men det är ett steg på vägen, säger Emilia som även har längtat efter att få kliva överst på SM-pallen.

Annons

- Jag har alltid fått höra att "du måste ta guld, du måste ta guldet liksom, det är det som räknas". Så det är klart att det är skönt att äntligen ha det där guldet. När jag sprang i mål kände jag mig bara lättad.

SM-silvret gick till Julia Samuelsson som sprang på säsongsbästa 9:55.79 och bronset till Sävedalens Linn Söderholm som noterades för 9:59.41.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter